Search
La concentració de tota l’operativa aeroportuària a la terminal 1 ha anat acompanyada de la cancel·lació de la llançadora que facilitava l’enllaç entre les dues terminals. Una decisió que seria lògica si no fos que l’estació  de rodalies de l’Aeroport es troba precisament a la terminal 2, que és  la que no presta servei, i que tots viatgers que hi arriben per tren han de traslladar-se fins a la terminal 1.

Es tracta d’una situació absurda: el passatger arriba amb un títol vàlid fins a una estació de rodalies anomenada “Aeroport”, però que no és el lloc d’on surten els avions. Per anar des d’aquesta estació fins a la terminal operativa té dues alternatives: el metro (per a la qual cosa per a un trajecte d’una única parada haurà de pagar el preu especial de bitllet a l’aeroport) o la línia 46 de TMB 46, que no té cap coordinació amb els horaris del ferrocarril i que presenta dificultats d’identificació del servei i de localització del punt de parada per a qualsevol usuari no habitual.

Des de la PTP proposem que mentre es mantingui la suspensió de la llançadora, el títol utilitzat a Rodalies sigui vàlid per a efectuar el trajecte en metro entre les terminals T2 i T1.; i que s’informi per la megafonia dels trens d’aquesta circumstància. Donat l’escàs trànsit que s’està produint a causa de la pandèmia, el cost d’aquesta mesura seria testimonial i en tot cas molt menor que l’estalvi econòmic que ha representat per a AENA la suspensió de la llançadora de connexió entre terminals.