Search

Carril bus ara a la B23!

set. 22 2007

set.

22

2007

20070923-b23

CARRILBUSARA.ORG és una iniciativa de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) en defensa del carril bus de la B23, l’autopista que comunica el Baix Llobregat amb la Diagonal de Barcelona.

logo-carrilbusaraLa reivindicació d’un carril de transport públic prioritari a la B23 va formalitzar-se el 21 de juny de 2001 amb el Manifest d’Esparreguera, encapçalat per l’Ajuntament d’Esparreguera i la PTP entre d’altres. Posteriorment la Generalitat de Catalunya va elaborar els primers projectes de plataforma segregada per a autobusos en aquest eix, però el titular de la via, el Ministeri de Foment, va decidir començar de nou els projectes. Des d’aleshores el projecte sembla no avançar.

Farts d’esperar, la PTP va muntar una espectacular simulació real del carril bus a l’alçada del Pont de la TV3 gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Mossos d’Esquadra. La prova va demostrar que els avantatges del carril bus es podrien avançar si s’aplica una nova amplada de carrils més coherent amb el nou límit de velocitat a 80 km/h, prenent l’amplada de referència de les Rondes.

La campanya CARRILBUSARA.ORG recull signatures per donar prioritat a aquest carril bus, avançant-ne els avantatges a partir de la reconfiguració de les calçades actuals gràcies als 80 km/h

 

VÍDEO DE LA PROVA ESTÀTICA

 

També et pot interessar...