Search

Carta del dia: “Volem lo tren”

gen. 24 2012

gen.

24

2012

20110923-diari_segreCarta del dia del Diari Segre. Dimarts, 24-01-2012.

SR. DIRECTOR:
Quina mala astrugància té la nostra terra que els trens no fan via. Fa mig segle ens deixava el tren de la sucrera que unia Mollerussa,/ Balaguer i Menàrguens, i ara tot apunta que ho farà l’emblemàtic tren de la Pobla. Són temps difícils, en som conscients. Se’ns demana eficiència amb tot el que fem, és coherent, però també ho és donar oportunitats als serveis públics. Al tren de la Pobla també, i m’explicaré:

 

 

1. Calia que totes les administracions li fessin el llit?: els uns reduint freqüències i els altres discutint projectes faraònics que volgueren soterrar vies. I per què no, renovar les màquines, més lleugeres, amb menys consums i amb una capacitat adequada a la demanda real.

2.Tan difícil és combinar l’horari d’aquesta línia amb l’Avant o els Regionals? I també amb línies de bus que atansin el viatger al destí final. I sobretot, sense fer-nos la competència el bus i el tren. Complementem-los!!!

3.Tan costa editar en un sol document l’oferta de serveis del transport públic en el seu conjunt? Expliquem a la gent com poden organitzar la seva mobilitat!!!

4. Sincerament, després de gastar-nos 60 milions d’euros per arreglar la via fins a la Pobla, esperava un xic més d’eficiència en la gestió d’aquest corredor ferroviari, que avui permet que els trens i conductors romanguin dues hores d’espera a la Pobla amb el motor encès. Algú ens pot explicar el perquè?

5. Per què no s’ha defensat, des de les institucions, la línia de la Pobla amb el mateix entusiasme mostrat amb l’aeroport Lleida-Alguaire? El tren quadruplica el nombre dels passatgers transportats, i no cap a Andorra precisament.

Sempre s’ha dit que el tren és futur; però no ens enganyem, serà el futur que plegats li vulguem donar: usuaris i gestors. Que no ens passi que d’aquí a 50 anys més ens retirin l’Avant. És clar que sempre ens quedarà Lleida-Alguaire.

 

ENRIC MARTÍ I SUAU
Delegat de la PTP de Lleida

També et pot interessar...