Search

Carta oberta al president de SEAT: El que necessitem per sentir-nos orgullosos de SEAT

oct. 28 2009

oct.

28

2009

20091028-elbaixllobregatcatCARTA OBERTA AL BAIXLLOBREGATDIGITAL.CAT. He pogut llegir les declaracions del nou President de Seat Sr James Muir, en les quals manifesta que Seat ha de convertir-se en una marca d’orgull i referència de futur per als catalans i espanyols i deixar enrere la imatge d’anodina institució que ha projectat fins ara.

Després de veure com la fabricació de Seat es deslocalitzava, i com la marca entrava al lent camí de la desaparició, perdent dia a dia quota de mercat, sens dubte és una bona notícia per a l’economia catalana i espanyola, sentir dels seus dirigents que volen rellançar al seva fabrica i aconseguir una producció de 500.000 cotxes a l’any.

 

Però convertir-se en el líder del mercat, no és sol un tema de màrqueting, per vendre cotxes el prestigi s’ha de guanyar a pols, amb cotxes econòmics, eficients, sostenibles i tecnològicament avançats. La fabricació de nous models ha de passar sense dubte per les noves exigències de la societat, apostant clarament per uns vehicles amb nivells molt reduïts de contaminació i mes encara en un país on som lluny d’aconseguir arribar en els objectius de reducció de CO2 marcats per Kyoto i de contaminació atmosfèrica marcats per Europa.

Si Seat vol ser l’empresa líder i la referència de futur, ha de seguir els passos de la sostenibilitat, i els passos que han fet possible que siguem líders mundials en tecnologies de producció d’energia eòlica i solar.

Seat necessàriament ha d’apostar per vehicles amb tecnologies netes en el seus motors, de manera que evitem que per comprar un vehicle híbrid haguem d’acudir a una marca japonesa o que per a un vehicle elèctric ho haguem de fer a una marca asiàtica.

Avui impulsar l’empresa comporta apostar decididament per ser els líders Europeus i perquè no mundials en vehicles sostenibles, invertint decididament en I + D.

Sols l’aposta per la recerca de la contaminació “0″, permetrà a SEAT ser realment competitiva en el mercat, salvant la marca i milers de llocs de treball, sense deslocalització.

Aquest és l’únic camí que ens portarà a sentir-nos orgullosos de tenir la marca i la fabrica dels vehicles més sostenibles i nets del món.

LLUÍS CARRASCO MARTÍNEZ
Membre de la Junta de la PTP

També et pot interessar...