Search

Celebrem el Pla de Millora de la Mobilitat al Centre de Sabadell 2017-2018

juny 29 2017

juny

29

2017

El Pla presentat per l’Ajuntament contempla convertir en exclusiu per transport públic la Rambla i la Via Massagué, reivindicació històrica de la PTP

Sabadell, 29 de juny de 2017. Des de la PTP celebrem i donem suport a el Pla de millora de la mobilitat i de l’espai públic del centre per a 2017-2018 presentat per l’Ajuntament de Sabadell. Aquest pla en matèria de transport públic contempla mantenir l’autobús per l’eix central, mantenint així l’accessibilitat necessària per poder desplaçar-se còmodament des dels diferents barris cap al Centre, a més a més també converteix la Rambla i la Via Massagué en exclusiu per autobusos, taxis, bicis i serveis, mesura defensada per la PTP des de fa anys.  Amb aquesta mesura s’aconsegueix una major competitivitat i eficiència de la xarxa de bus urbà, ja que el bus interaccionarà menys amb els vehicles tot augmentant la seva velocitat comercial.

Igualment contempla la creació de diverses àrees de vianants i aconseguir que es pugui accedir al Centre en cotxe però que no es pugui creuar, eliminant així el trànsit de pas.

Per altre banda, recordar que el proper 20 de juliol s’inauguraran 3 noves estacions dels FGC, les quals faran millorar l’accessibilitat al centre de Sabadell d’una part important de la ciutat i que han de complementar el sistema de mobilitat de la ciutat.

Totes aquestes mesures van en la línia de totes les ciutats europees de la mida de Sabadell que són referents en mobilitat sostenible i segura.  Exemples d’aquestes ciutats són Terrassa (215.000 hab.) on ja fa anys que la Rambla d’Ègara és exclusiva per transport públic,  Vitoria-Gasteiz (242.000),  Freiburg (210.000),  Liège (195.000), Heildelberg (150.000) o Metz (124.000).

Així, encoratgem a l’Ajuntament de Sabadell a seguir treballant per una mobilitat sostenible, segura i eficient, on el transport públic col·lectiu, i en especial l’autobús, sigui un mitjà clau tant pels ciutadans de Sabadell com per d’altres col·lectius que fan ús de la ciutat.

Cal recordar que Sabadell forma part la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric per contaminació de diòxids de nitrogen i partícules inferiors a 10 micres, a causa de superar els llindars de contaminació establerts per la legislació europea.  Segons un estudi del CREAL cada any a la Regió Metropolitana de Barcelona hi ha 3.500 morts prematures a causa de la contaminació de l’aire, per tant ens trobem davant d’un problema de salut pública de primera magnitud. Davant d’aquesta greu situació Ajuntament i Generalitat han de prendre mesures per reduir el trànsit de vehicles a motor,  que és el principal origen de la contaminació a la ciutat.  Prioritzar al Centre de Sabadell per a vianants i transport públic va en aquesta línia per aconseguir la reducció de trànsit.

20120909-sabadell-mini
Descarregar foto Foto: Xavier Lujan

També et pot interessar...