Search

Celebrem l’ampliació de la L2 de bus urbà de Vilafranca

jul. 26 2017

jul.

26

2017

Vilafranca del Penedès. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha presentat la modificació del recorregut de la L2 del bus urbà que es posarà en servei el proper 31 de juliol.  La principal novetat d’aquesta modificació del recorregut és que passarà a donar servei als barris de la Girada i el Molí d’en Rovira (que fins ara només disposaven de la L1 de bus urbà),  escurçant així els temps de viatge a la meitat entre aquests barris i els seus equipaments sanitaris de referència: el nou CAP Vilafranca Nord i l’Hospital Comarcal.

 

La posada en servei el passat mes de novembre del nou ambulatori ha generat queixes per als ciutadans que viuen als barris del  Molí d’en Rovira i la Girada, fet pel qual associacions de veïns, entitats i col·lectius diversos s’hagin adreçat a l’Ajuntament demanant millorar els temps de viatge en bus fins al nou equipament. Des de la PTP Alt Penedès celebrem que l’Ajuntament hagi donat resposta a les demandes de veïns i entitats amb aquesta important millora pel transport públic urbà de Vilafranca i comarca. 

 

Cal destacar que també s’ha fet més rectilini el recorregut de la L2 per augmentar la seva velocitat i reduir temps de viatge. A partir d’ara la L2 seguirà recte per l’eix del c. Santa Clara- ctra. d’Igualada, mesura reivindicada i exposada per la PTP, el passat 14 de juny a l’acte de presentació de l’entitat i també presentada personalment a l’alcalde Regull.

 

Per altra banda, aquesta modificació també suposarà una millora per tots els barris de la ciutat, ja que també millorarà l’accés a importants equipaments com són el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, l’estació d’autobusos (millorant l’enllaç amb les línies interurbanes comarcals) i els jutjats.

 

Per tal de fer-nos una idea, les reduccions dels temps de viatge quedarien de la següent manera:

 

ORIGEN DESTÍ ACTUAL MODIFICACIÓ REDUCCIÓ
La Girada CAP Vilafranca Nord 31 min 15 min -16 min
La Girada Hospital 32 min 16 min -16 min
Estació bus Hospital 35 min 19 min -16 min
Les Clotes Ricard Fortuny 38 min 31 min -7 min
Complex Aquàtic La Girada 36 min 21 min -15 min

 

 

Tot i així encara queda molta feina a fer perquè l’autobús urbà sigui útil i atractiu per a tota la població.  Les mesures més urgents que creiem que s’haurien d’aplicar a curt termini, són:

 • Traslladar la parada núm. 28 (Igualada-la Granada) de bus L2 a Igualada-Sant Sadurní (davant benzinera Penedès) per tal que l’Espirall no perdi servei amb aquesta modificació. D’aquesta manera les 3 parades de l’eix c. Santa Clara – ctra Igualada quedaran a la mateixa distància (300 metres entre elles).
 • Millores en la cobertura horària, ampliant l’horari del servei:
  • Que la L2 doni servei també els dissabtes. Si es volen mantenir aquestes reduccions de temps de viatge, cal que funcionin les dues línies. Recordar que hi ha el mercat setmanal i moltes activitats a la zona esportiva.
  • Afegir una primera sortida a les 7:10h i una última a les 21:10h a la L2 per tal de cobrir l’horari oficial d’obertura del CAP Nord (obert de 8h a 21h).
  • Afegir una última sortida a la L1, a les 20:50h. Molts serveis i activitats encara es es duen a terme a aquestes hores (comerços, visites mèdiques, activitats esportives, etc.)
  • Ampliar de 3 a mínim 5 freqüències el servei en diumenges i festius, en especial per facilitar les visites dels familiars al Centre Ricard Fortuny i residència Mare Ràfols.
 • Incorporar informació del bus urbà a l’estació de tren i de bus, per fomentar la intermodalitat amb el bus urbà:
  • Instal·lar indicadors de com arribar des de l’estació de tren a les parades més properes de bus urbà, tant de la L1 (c. Santa Digna – Camp dels Rolls) com de la L2 (Av. Barcelona – c. Misser Rufet), tenint en compte que s’ha eliminat la parada de bus de l’estació de Rodalies.
  • Instal·lar un tòtem o plafó al vestíbul de l’estació de Rodalies amb el mapa i horaris del bus urbà, seguint l’exemple d’altres pobles o ciutats com ara Sant Sadurní.
  • Que aquest mateix tòtem s’instal·li a l’estació d’autobusos.

També et pot interessar...