Cicle de debats

Des PTP llancem aquest cicle de debats telemàtics sobre quatre temes seleccionats. Cada dijous a les 18h CEST, des del 28 de maig fins al 18 de juny, al canal de YouTube de la PTP (subscriu-te per no perdre’t cap d’elles! Activa la campanya de notificacions perquè YouTube t’avisi quan estiguem en directe o pugem un vídeo). Són debats que vam presentar en plena pandèmia del coronavirus, la qual ha deixat lliçons molt clares sobre el que cal fer i el que no s’ha de tornar a fer en matèria de mobilitat.

L’idioma dels debats és el castellà. Per a participar n’hi haurà prou amb ingressar al canal de YouTube de la PTP. Mitjançant el xat de canal es poden formular preguntes que el moderador traslladarà al ponent. El debat es compon d’una presentació a càrrec d’un ponent, a continuació un breu debat entre moderador i ponent i, al final de la sessió, com a màxim 90 minuts, col·loqui amb el públic a través del xat.

a l’ponent. El debat es compon d’una presentació a càrrec d’un ponent, una continuació un breu debat entre moderador i ponent, i fins al final de la sessió, com a màxim 90 minuts, col·loqui amb el públic a través de xat.

Ciutat dels 15 minuts

Dia: 28 de maig de 2020

Perquè no es pot abordar racionalment el problema de la gestió de la mobilitat sinó parlem també de com vam planejar la ciutat, de quins usos donem als sòls de la ciutat. Tot i que el model de ciutat segmentada ha dominat el nostre urbanisme, ara molts parlem de tornar a la ciutat dels 15 minuts, per a això es necessita una mixticitat d’usos, com la que té l’Eixample o el districte 22 @, tots dos a Barcelona. Quinze minuts no vol dir una ciutat amb un radi de 500 m perquè en transport públic o en bicicleta es poden recórrer fins a 5 km en aquest període de temps.

Ciudad de los 15 minutos

Interoperabilitat entre la bicicleta i el transport públic

Dia: 4 de juny de 2020

Perquè perquè l’ús de el vehicle privat a la ciutat esdevingui residual cal una oferta conjunta integrada dels modes sostenibles, bicicleta, transport públic, desplaçaments a peus i en vehicles compartits. Això farà possible que la ciutadania renunciï a tenir vehicle motoritzat propi, perquè aquesta és la clau per es deixi d’usar en la ciutat, que no es tingui accés.

Descarrega aquí la presentació

Presentació cicle conferencias interoperabilidad bici+tp

Interoperabilitat entre la bicicleta i el transport públic

Electromobilitat

Dia: 11 de juny de 2020

Perquè per frenar el canvi climàtic hem de deixar en sec de consumir combustibles fòssils. La electromobilitat existeix ja en els modes ferroviaris des al menys un segle, i ara està arribant a la resta de modes, sobretot bicicletes.

Descarrega aquí la presentació

Electromovilidad. Pau Noy. 2020

Electromobilitat

Pla Tren 2024

Dia: 18 de juny de 2020

Elaborat per la PTP seguint l’inspirador model ferroviari suís, el millor de el continent, amb l’objectiu que en la pròxima dècada el ferrocarril es converteixi en el transport hegemònic a Catalunya i que en la dècada següent el servei ferroviari arribi a pràcticament tots els confins del país. El ferrocarril és la millor vacuna amb la crisi climàtica.

Pla Tren 2024

Amb el recolzament de: