Search

Convergència i Unió dóna suport polític al Pla Tren 2014

febr. 27 2008

febr.

27

2008

• Les directrius del Pla Tren 2014 ja tenen majoria parlamentària, amb el suport de dues forces del Govern de la Generalitat (ERC i ICV-EUiA) i del principal partit de l’oposició (CiU)

• El grau de consens al voltant del Pla Tren 2014, superior a altres plans com el PIC, que va ser rebutjat al Parlament, podria facilitar un acord pel Pacte Nacional d’Infraestructures sobre unes bases més sostenibles

Barcelona. 28 de febrer de 2008. La PTP va rebre ahir l’adhesió de CiU al Pla Tren 2014 per la millora del ferrocarril a Catalunya. Així ho han manifestat tant el responsable d’infraestructures de CiU a les Corts Generals i ex-conseller del DPTOP, Pere Macias; com el portaveu d’infraestructures al Parlament de Catalunya, Josep Rull.

Per a la PTP és especialment significativa l’adhesió de CiU al Pla Tren 2014, tant per l’elevat grau de representativitat d’aquesta formació política, com pel fet de què es consolida un suport plural a les noves propostes de millora ferroviària. Així es demostra que aquest pla no és una proposta partidista, sinó una aposta per resoldre de debò i d’una manera relativament econòmica els greus dèficits de la nostra xarxa ferroviària del país. Els nous criteris que es plantegen en el Pla Tren 2014 volen facilitar també el consens dins del Pacte Nacional d’Infraestructures en matèria ferroviària. Tant és així que forces tan diferents com ICV-EUiA, ERC i CiU han valorat de forma positiva la feina feta per la PTP.

La PTP espera comptar amb el suport d’aquests grups per superar els següents reptes immediats del Pla Tren 2014 i del servei ferroviari actual:

  • El futur Pla de Rodalies, que el Ministeri de Foment encara no ha lliurat, manté massa incògnites sobre l’esquema futur de la xarxa ferroviària catalana.
  • Foment enfronta el TAV a les Rodalies: les obres del TAV Barcelona – Girona afecten greument l’explotació ferroviària actual i la capacitat futura: han estat retirades de forma definitiva les terceres vies a les estacions de Montcada i Reixac, Montmeló i Mollet, per estalviar costos en la línia del TAV, la qual cosa fa perjudica greument els serveis semidirectes que el territori reclama.
  • Les obres de soterrament de Rodalies a l’Hospitalet, només per a dues vies a la C2-C10, hipotecaran la capacitat ferroviària de la línia regional més important de Catalunya. Cal que en aquesta obra el servei de rodalies recuperi les quatre vies que tenia abans d’iniciar-se les obres de l’AVE. Això és més important que desdoblar la Ronda Litoral.

logo30-save Presentació pels diputats i diputades (PDF 7’73 MB)

També et pot interessar...