Search

La PTP participa activament a la cimera contra el canvi climàtic COP25 i hi presenta la campanya “El transport públic ens dóna més”

des. 09 2019

des.

09

2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]La PTP ha participat a l’espai de participació social de la cimera contra el canvi climàtic COP25 amb una intervenció sobre els avantatges ambientals, econòmics i socials de l’ús del transport en comú. La nostra intervenció ha aconseguit captar l’atenció dels assistents, que durant el temps del que hem pogut disposar (una hora) han seguit amb atenció la nostra exposició i amb els que es va establir un ric col·loqui posterior. Podeu trobar el link a la presentació més a baix.

La nostra intervenció s’ha centrat en la necessitat d’avançar cap a una mobilitat basada en el transport col·lectiu i intermodal, que no estigui basat en la tinença d’un vehicle privat per a la fer efectius els desplaçaments. Els vehicles motoritzats de nova generació, com poden ser els elèctrics i els autònoms, han de ser compatible amb aquesta idea, ja sigui actuant com a transport “d’última milla” o bé com a servei de carsharing.

Perquè insistim en la importància de descarbonitzar el transport? La necessitat imminent de reduir les emissions de CO2 fan del transport públic, una eina vital en la mobilitat del futur.

L’objectiu de la descarbonització del transport exigeix també que el ferrocarrils substitueixi progressivament els desplaçaments d’abast continental que ara coberts per l’avió. Per aquest motiu, vam introduir a la nostra intervenció l’explicació de dues de les línies de treball que la PTP està duent a terme en aquest àmbit:

  • Recuperació dels trens nocturns, tant dins de la península com també en les relacions internacional per als països situats en un radi aproximat de 1.500 km. En aquest aspecte, es va ressaltar l’experiència de l’operadora austríaca ÖBB, que està operant amb èxit comercial i econòmic rutes nocturnes pels països centreeuropeus.
  • Permeabilització de les fronteres ferroviàries, amb la proposta de creació de l’espai ferroviari integrat Catalunya/Occitània, per tal de disposar d’uns serveis ferroviaris no simbòlics a l’eix Barcelona – Montpellier.

La nostra intervenció va cloure amb la presentació de la campanya “El transport públic ens dóna més”, que mostra de manera pedagògica els motius pels quals és preferible el transport públic davant del vehicle privat. Fent ús de dues cares, les successives imatges ens mostren perquè el transport públic ens dóna “més avantatges” i “menys inconvenients”. Es va insistir amb el caràcter obert d’aquesta iniciativa, que està disponible per a operadors i administracions

L’explicació audiovisual dels elements de la campanya es va complementar amb l’exhibició de dos dels roll-ups que la conformen, i un llibret explicatiu per a donar-la a conèixer als interessats.

Si voleu informar-vos més sobre la campanya, podeu anar a la pàgina web: https://mestransportpublic.cat/

L’equip de la PTP que ha fet possible aquesta participació ha estat format per Dolors Clavell, Gina Montesinos, Susana Pascual i Daniel Pi. I la Uma, és clar!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

DESCARREGA AQUÍ LA PRESENTACIÓ I EL LLIBRET DE LA CAMPANYA

[pdf-embedder url=”https://nou.transportpublic.org/wp-content/uploads/2019/12/2019_12_07-COP25-v03.pdf” title=”2019_12_07 COP25 v03″]

Descarrega aquí la presentació!

[pdf-embedder url=”https://nou.transportpublic.org/wp-content/uploads/2019/12/Llibret-de-mà.pdf” title=”Llibret de mà”]

Descarrega aquí el llibret![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...