Per què li diuen “vulnerabilitat” quan es tracta de desigualtat?

Aquest any des de la PTP volem analitzar i desconstruir el concepte “vulnerabilitat”. Pensem que és una paraula de la que s’abusa, i que en moltes ocasions no s’utilitza correctament i amaga desigualtats estructurals i socials del sistema, que excusen les mancances de la mobilitat al territori.

Alhora, volem fer especial referència a altres motius de desigualtat que afecten també de forma especial a les dones i la seva mobilitat, així com també inclouen i es combinen amb la d’altres persones i grups que no encaixen en el model de referència que es pretén majoritari, de masculitat hegemònica (home de mitjana edat, blanc, amb capacitat econòmica, física i sensorial, i sense càrregues de cura).  Cada cop som més les persones que no ens identifiquem amb aquest estereotip, i volem parlar-ne i visibilitzar les interseccionalitats que ens atravessen i les mancances i dificultats del nostre sistema de transport amb les experiències i els coneixements de les persones assistents al congrés.

Volem parlar de com fer la ciutat centrada en la vida de les persones i en la seva diversitat, que en l’actualitat  es troben barreres en el seus desplaçaments en un sistema centrat en allò productiu i mercantilista. La millora de l’urbanisme i la mobilitat ha d’estar enfocada per a tothom, doncs la ciutat que supera el “test d’igualtat” permet donar una millor qualitat de vida per a tota la població.

Per aquest motiu, i aprofitant la segona edició del Congrés “El transport públic és cosa de dones?”, us convidem a venir el proper 11 de març al Pati Manning per a compartir i debatre la vostra visió per superar les desigualtats en el transport que patim les dones i altres grups no hegemònics. Perquè tots i totes ens desplacem, perquè totes i tots podem millorar la manera en què ens desplacem.

 

A baix de tot d’aquesta pàgina podràs trobar el formulari d’inscripció per a confirmar la teva assistència.

Programa de l’acte

09:00 – 09:30 Acreditació

09:30 – 10:00 Parlaments i benvinguda.

10:00 – 10:30 Ponència inaugural

10:30 – 11:30 EIX 1: Mobilitat i situacions de pobresa

11:30 – 12:00 Pausa – Networking

12:00 – 13:00 EIX 2: Mobilitat, accessibilitat i autonomia

13:00 – 14:00 EIX 3: Mobilitat i violències contra les dones

14:00 – 15:30 Temps per dinar i/o altres

15:30 – 16:30 EIX 4: Mobilitat i persones migrades

16:30 – 17:00 Conclusions participades

Formulari d'inscripció


MatíTardaTot el dia