Search

La PTP s’adhereix a la marxa lenta del 28 de febrer en protesta per la proposta municipal de reforma de la Via Laietana

febr. 26 2020

febr.

26

2020

La PTP s’adhereix a la convocatòria d’una marxa lenta per la Via Laietana en protesta per la decisió municipal d’ imposar una reforma que no té en compte les necessitats de la mobilitat sostenible, i que obvia les conclusions del procés participatiu efectuat.

Recordem que el passat dijous 13 de febrer es va presentar la proposta definitiva per a la reforma de la Via Laietana. Considerem que la proposta presentada per l’ajuntament de Barcelona és un model que empitjora de forma alarmant la situació de la bicicleta a la Via Laietana, posant també en perill la resta d’usuaris de la via. Es presenta com una via que garanteix la seguretat quan el que fa és empitjorar-la considerablement.

Defensem un carril bus prou ample, de 3,20/3,50 m (segons sentit) compatible amb els itineraris ciclistes laterals i segurs. La pujada i baixada dels passatgers és compatible amb un carril bici lateral com es demostra a tot el món amb diverses alternatives, com són les andanes entre carril bus i carril bici/carril 30 o l’elevació del carril bici/carril 30 a mode d’andana, etcètera.

És cert que el projecte preveu l’ampliació de les voreres, però ens temem que serveixi -com ja ha passat a altres vies- perquè les motos se’l facin seu -aparcament- així com un creixement infinit de terrasses que a la fi poden portar a una descapitalització d’aquest espai finit i comú que és la vorera.

Des de la PTP convidem a la ciutadania a sumar-se a aquesta convocatòria, i fer sentir la  inquietud per una decisió municipal que considerem impròpia d’una ciutat que realment assumeixi els valors de la sostenibilitat i l’equitat en la distribució de l’espai públic.

Podeu trobar el comunicat conjunt de BACC, Barcelona Camina i la PTP és aquest: http://bacc.cat/blog/comunicat-sobre-la-proposta-de-reforma-de-la-via-laietana/

També et pot interessar...