Dilluns 13 de maig de 2019, a les 19:00h, ja en campanya electoral, es va celebrar al Centre Cultural el Carme un debat organitzat per la PTP amb representants dels partits polítics de Badalona que es presentaran a les eleccions municipals d’enguany:

  • Partit Popular: Daniel Gracia
  • Guanyem Badalona en Comú – Esquerra Republicana de Catalunya: Nora San Sebastián
  • Partit dels Socialistes de Catalunya – Units: Chirstian Carneado
  • Junts per Catalunya Badalona: Mercè Rius
  • Badalona en Comú Podem: Rafael Lamuerda
  • Ciutadans: Aleix Ortega

 

Conclusions del debat

Al debat, centrat en temes de mobilitat, els partits van poder defensar el seu posicionament i aportar propostes sobre 6 temàtiques específiques que afecten a Badalona, com ara la pacificació del carrer de Francesc Layret, l’autopista C-31, el Passeig Marítim, la gestió de l’aparcament o l’accessibilitat i indisciplina viària.

Per a cada temàtica també es van formular unes preguntes “de compromís” on havien de posicionar-se sobre temes concrets per tal de poder fer un seguiment durant el proper mandat del compliment, o no, de les promeses fetes durant la campanya.

Propostes de la PTP

Tot i el paper principal de Barcelona com a focus atractor i generador de mobilitat, és imprescindible aplicar polítiques de mobilitat sostenible més enllà de la visió radial i centralista sobre la capital catalana. L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha d’entendre com una xarxa de ciutats capaces d’oferir serveis, equipaments i llocs de treball. Aquesta visió té una clara implicació en la planificació d’una mobilitat eficient i confortable de les persones, en les infraestructures, en les franges de serveis, en la intermodalitat, etcètera.

Per aquest motiu la PTP ha presentat a les forces polítiques concurrents a les eleccions municipals dels Ajuntaments inclosos a l’AMB que considerin un conjunt de 21 mesures de mobilitat sostenible per fer front els propers 4 anys. Podeu llegir més sobre aquestes propostes al següent enllaç: www.transportpublic.org/21propostesamb