Search

El carsharing comença el seu període de rodatge

nov. 28 2004

nov.

28

2004

Avui s’ha fet pública la notícia de l’inici del servei del CarSharing a Barcelona en un període que ha estat definit com de rodatge. Aquest període de rodatge s’allargarà fins a finals de gener, moment a partir del qual ja entrarà en ple funcionament. El rodatge engega amb un centenar de socis i 10 vehicles que a partir d’avui començaran a circular per Catalunya. La mitjana recomanada pel bon funcionament del Carsharing és d’un vehicle per cada 20 usuaris. D’aquesta manera, es dobla la oferta per cobrir plenament les necessitats dels clients. D’aquests 10 vehicles inicials 5 són utilitaris, 4 són compactes i un és familiar. A partir del mes de febrer tothom que vulgui, sense cap mena de restricció, podrà apuntar-se al carsharing.

El Carsharing és un servei de mobilitat que ofereix una nova forma de tenir cotxe. La base del servei és el dret d’ús d’una flota de vehicles per part d’una comunitat d’usuaris. Aquest sistema redueix els costos individuals, familiars i socials de la mobilitat i, alhora, la fa més sostenible en termes socials i mediambientals.

El web de CatalunyaCarSharing és www.catalunyacarsharing.com ja està plenament operatiu i podreu trobar tota la informació necessària.

Fa quatre anys la PTP va proposar a les administracions la idea de posar en marxa un servei de carsharing. Finalment ho hem aconseguit. Des de la PTP volem felicitar a l’Àrea de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona pel seu suport inicial i constant durant aquests quatre anys, i a la Secretaria de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, pel gran esforç que han dut a terme en els darrers mesos per posar a punt aquest servei. També volem felicitar a l’equip humà de Catalunya CarSharing, per l’esforç i entusiasme que han mostrat, i als representants de les empreses TMB, FGC, ICAEN, BSM i Applus per la confiança que han dipositat en el projecte i pel suport que han prestat des de l’inici. A tots, moltes gràcies.

logo30-link Galeria fotogràfica de la presentació oficial

També et pot interessar...