2015

 

20151126-presentacio

La PTP va presentar el passat 26 de novembre un estudi on s’analitza quina capacitat tenen els diversos mitjans de transport de superfície per fer-se càrrec de l’elevada demanda interna de la Diagonal. També s’avaluava el cost de mantenir en explotació una xarxa separada de tramvies amb línies d’autobús solapdes i els estalvis que generaria la connexió tramviaire, permetent alliberar autobusos per cobrir l’oferta a altres línies i barris sense tramvia ni metro, i una proposta urbanística per minimitzar l’impacte econòmic i viari i que permeti alhora un millor transport públic i uns espais públics de qualitat. L’acte va celebrar-se al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i comptar amb la presència de 70 assistents.

logo30-save Estudi complet

logo30-save Resum presentació

 

2009

diagonal-tram-mini

El 15 de juny la PTP  va presentar als mitjans de comunicació l’Estudi per a la reforma de la Diagonal central, realitzat al llarg dels darrers sis mesos amb la col·laboració activa de diversos membres de l’entitat. Aquest estudi és l’aportació que la PTP fa al procés participatiu i.de.a Diagonal, engegat per l’Ajuntament de Barcelona per a la reforma de la principal avinguda de la ciutat. L’estudi té en compte el vessant urbanístic i de mobilitat del projecte i integra diverses propostes amb l’objectiu d’assegurar una reforma que compleixi amb les expectatives ciutadanes.

logo30-save Estudi per a la reforma de la Diagonal Central

[Proposta urbanística i de serveis de transport públic. PDF, 27,7 MB]

logo30-save Resum – Presentació (PDF, 3,47 MB)

 

anima-diagonal10
logo30-link Decàleg en català logo30-link Decálogo en castellano

2005

Aquest estudi complementa l’estudi cost-benefici realitzat l’any 2005 per la Sra. Marina Lussich, on es demostrava la conveniència d’unir el Trambaix i el Trambesòs al llarg de la principal avinguda de Barcelona. S’analitzaven 3 escenaris en funció del grau de reestructuració del servei de bus.

logo30-link Estudio coste-beneficio de la unión de los tranvías (PDF, 3,27 MB)

[Marina Lussich, Octubre de 2005]

logo30-link Presentación del estudio (PDF, 2,01 MB)