Search

FAVB i PTP participaran a la manifestació del dissabte 1 de desembre

nov. 25 2007

nov.

25

2007

FAVB i PTP participaran a la manifestació del dissabte 1 de desembre sota el lema “DEMOCRATITZEM LA MOBILITAT: EXIGIM TRANSPORT PÚBLIC QUOTIDIÀ! TRASPASSOS + FINANÇAMENT”.

Barcelona, 26 de novembre de 2007. Després de diversos contactes amb entitats veïnals i amb la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes (FAVB) confirmen la seva adhesió a la manifestació del dissabte 1 de desembre.

PTP i FAVB assistiran a la manifestació de forma conjunta amb d’altres associacions socials i veïnals, i compartiran pancarta amb un lema diferenciat: “Democratitzem la mobilitat: Exigim transport públic quotidià! Traspassos + finançament”. La decisió s’ha pres després de diversos canvis al manifest que posen un accent més social i fan palesa la crisi del sistema ferroviari i de transport públic per sobre de la resta d’infraestructures del transport, que han estat extraordinàriament potenciades amb molts recursos públics (autopistes, TGV, aeroport i port) i que en la majoria de casos són poc o gens sostenibles ambientalment i socialment.

Des de la FAVB i la PTP considerem que la convocatòria pel dia 1 de desembre reuneix les condicions necessàries per sortir als carrers pels següents motius:

  • Manifestació unitària, perquè recull una de les principals frustracions dels catalans i catalanes amb independència del seu color polític: la manca d’un transport públic eficaç. Sense un transport públic potent la mobilitat no serà sostenible ni democràtica.
  • Per exigir els recursos necessaris que invertits des de la proximitat donin resposta al transport públic quotidià. Volem traspassos acompanyats d’un finançament just que permetin gaudir d’un transport públic millor del que hem suportat fins ara, tant d’autobusos com de ferrocarrils.
  • Manifestació contra la pèssima gestió del Ministeri de Foment, que ha mantingut els serveis de Rodalies i Regionals sota mínims i que no ha dubtat de posar-los en perill a l’hora d’executar les obres de l’entrada de l’alta velocitat a Barcelona, que han resultat temeràries
  • Demostrar una resposta pública contundent contra la pitjor afectació patida pel transport públic en democràcia, ja que els esvorancs de  Bellvitge han afectant milers d’usuaris que han vist reduït considerablement el seu temps lliure o de desplaçament a la feina.

Convocatòria a la manifestació del dia 1 de desembre de 2007

DEMOCRATITZEM LA MOBILITAT: EXIGIM TRANSPORT PÚBLIC QUOTIDIÀ!
TRASPASSOS + FINANÇAMENT
Lloc: Passeig de Gràcia amb Casp, davant de Ràdio Barcelona
Dia: dissabte, 1 de desembre de 2007
Hora: 16:45h
Convoquen: PTP i FAVB a instàncies de la Plataforma pel Dret de Decidir

També et pot interessar...