Search

La PTP celebra l’ampliació de freqüències al bus exprés e6 però en reclama el seu compliment

oct. 07 2020

oct.

07

2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Coincidint amb el retorn de l’activitat lectiva la línia de bus exprés e6 Vilafranca – Barcelona ha estat reforçada triplicant les freqüències en els dies laborables, per oferir una alternativa a la línia R4 afectada per obres des del 25 de juliol. A més d’aquesta ampliació de freqüències, pràcticament totes les expedicions inicien o acaben el seu recorregut a l’estació de Sants de Barcelona, afavorint la connectivitat i minimitzant els transbords als usuaris. Celebrem aquestes millores, que van ser reclamades per la PTP a principis de setembre.

Ara bé, hem de lamentar que no s’estiguin complint de forma estricta aquests nous horaris. Hem rebut diverses queixes de viatgers que denuncien que hi ha algunes expedicions indicades en els horaris que no es presten, així com altres que ho fan amb importants retards. Això provoca que alguns busos circulin plens i fins i tot no puguin absorbir tots els passatgers que l’esperen. Per això reclamem a Monbus, l’empresa operadora de la línia, que compleixi els horaris anunciats. Igualment reclamem el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que fiscalitzi el compliment d’aquest horaris per garantir un servei de qualitat.

 

Igualment reiterem la necessitat de reforçar el transport públic més enllà de l’ampliació de freqüències del bus e6 els dies laborables. Per això demanem la:

  • Creació d’una línia de bus substitutori de reforç entre l’estació de Vilafranca del Penedès i la de Martorell. Aquesta línia ha de funcionar de forma directa entre les dues estacions, i serviria com a complement i reforç al bus substitutori Sant Sadurní – Martorell. Com a mínim ha de prestar servei a les hores punta per garantir una freqüència cada 30 minuts des de l’estació de Vilafranca, combinant aquest bus i el tren. Aquest bus seria especialment útil als ciutadans que es desplacen entre Vilafranca i el Baix Llobregat o viceversa, ja que el bus exprés e6 Vilafranca – BCN no és un alternativa per aquests viatgers.
  • Ampliació de freqüències de la línia de bus exprés e6 també en cap de setmana, ja que actualment són testimonials (els diumenges només hi ha una sola expedició entre Vilafranca i Barcelona).

 

 

Vilafranca del Penedès, 7 d’octubre de 2020.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”4″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2F20201007-Servei-substitutori-tall-R4_2.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...