Search

La Comissió de Govern de l’Ajuntament dóna llum verda al CarSharing

febr. 20 2003

febr.

20

2003

Quarta Tinència d’Alcaldia
Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern de l’Ajuntament dóna llum verda al CarSharing

La Comissió de Govern ha aprovat la participació de l’Ajuntament, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), en la creació de la Fundació per la Mobilitat Sostenible i Segura que farà possible el CarSharing a Barcelona.

Imma Mayol, quarta tinenta d’alcalde i regidora de Salut Pública i Medi Ambient, ha subratllat l’impuls decidit que l’Ajuntament ha donat a aquest projecte des dels seus inicis i ha afirmat que “Barcelona es trobarà entre les grans ciutat europees que ja han apostat decididament per aquest sistema de mobilitat que destaca per l’ús racional i excepcional del cotxe”.

El CarSharing és una forma diferent d’organitzar la mobilitat. Amb aquest nou sistema de mobilitat, les persones que opten per no tenir cotxe, quan el necessiten el demanen per telèfon o per internet. En aquestes ocasions, els clients de CarSahring han d’anar a buscar el cotxe a l’aparcament més proper al seu domicili, situat en llocs cèntrics i ben connectats amb el transport públic.

És un sistema de mobilitat basat en un canvi conceptual de filosofia: per cada tipus de desplaçament s’ofereix el sistema de mobilitat més convenient. El CarSharing promou la utilització intensiva de la mobilitat sostenible (transport públic i taxi, desplaçaments a peu i en bicicleta) i l’ús del cotxe només quan és la millor alternativa de transport.

La participació de l’Ajuntament en la creació de la Fundació per la Mobilitat Sostenible i Segura serà ratificada per part del Consell Plenari el divendres 21 de març i pocs dies després es presentarà públicament, conjuntament amb la Generalitat i la PTP.

Barcelona, 21 de febrer de 2003

També et pot interessar...