20030117-camptarragona

Data: Divendres 17 de gener de 2003 a les 20:00 hores.
Lloc: Sala AMERSAM, Oficines de l’Ajuntament de Reus del Mercat Central de Reus
Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril, Ajuntament de Reus i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic.

Membres de la taula: Carles Pellicer, Diputat al Parlament de Catalunya i alcaldable de l’Ajuntament de Reus (CiU), Pere Codina, president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus, Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus, Paco Medina (PTP), i Daniel Pi, alcaldable de l’Ajuntament de Reus (IC-V). El passat divendres 17 de gener, l’Associació d’Amics del Ferrocarril i la PTP amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, van organitzar una xerrada sobre la mobilitat a les comarques del Camp de Tarragona.

20030117-camptarragona

La participació a l’acte va ser força nombrosa, alhora que va comptar amb una bona representació dels principals grups polítics de la ciutat de Reus.

Pere Codina, president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril, va ser l’encarregat de presentar la xerrada. Tot seguit Daniel Pi, va justificar la importància de la temàtica tractada per al nostre territori, tot incidint en la necessitat de la participació i implicació del ciutadà en temes com aquest.

Pel que fa les paraules del ponent, Paco Medina, en primer lloc va projectar un vídeo d’uns 5 minuts on s’incloïen les principals característiques del procés constructiu del Trambaix per a l’àrea metropolitana de Barcelona. Seguidament, del què va tractar mitjançant de la seva exposició, va ser de justificar la viabilitat d’un metro lleuger per al Camp de Tarragona.

Va ser necessari, però, per a la millor comprensió dels assistents, l’explicació de tots els canvis en les infrastructures de transport que s’estan planificant en aquesta àrea i de la oportunitat que totes elles oferien per a articular un nou espai intermodal que permeti la millor interconnexió de tot sistema policèntric de ciutats de què disposa el Camp.

La intervenció del públic fou important, interessada en molts casos en els efectes de la futura arribada del TGV a Tarragona i de quina pot ser la millor solució en la seva connexió amb el corredor del Mediterrani. Seguidament la cloenda de l’acte per part de l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, amb una llarga intervenció, va parlar sobretot dels efectes de l’alta velocitat a les nostres terres i de la necessitat d’un consens entre totes les administracions i agents implicats al territori, per tal de possibilitar un creixement sostenible per al Camp de Tarragona.