Search

La Plataforma pel TramVallès demana més ambició a la Generalitat

febr. 17 2010

febr.

17

2010

logo-pxtramvalles

VOLEM UN ESTUDI INFORMATIU COMPLET. La Plataforma pel TramVallès, tot i que considera positiu l’anunci de GISA de licitació de l’estudi informatiu i d’impacte ambiental del nou sistema tramviari entre Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i UAB, el considera insuficient; per la qual cosa demana a la Generalitat que inclogui dins d’aquest estudi informatiu la totalitat del projecte del TramVallès, que inclou els municipis de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola del Vallès i UAB, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Rubí.

BADIA I BARBERÀ HAN D’INCLOURE’S A LA PRIMERA FASE. Entenem que tot i que el projecte pot inaugurar-se per fases, la primera part hauria d’incloure, a més de Montcada i Reixac, Cerdanyola i la Universitat Autònoma, els municipis de Badia del Vallès i Barberà del Vallès. Cal recordar que Badia del Vallès és el municipi més dens de Catalunya i des de la seva creació pateix un greu dèficit pel que fa a transport públic. No disposa de transport ferroviari i les línies d’autobusos són lentes i ineficients, sense ser una alternativa real al vehicle privat.  La implantació del TramVallès a aquest municipi possibilitaria una comunicació directa, còmoda i ràpida amb Barberà, l’Autònoma, Sabadell i Cerdanyola, i d’altra banda l’aproparia en pocs minuts a les estacions de la Universitat Autònoma i de Barberà, quedant unida amb la xarxa ferroviària dels FGC i Renfe, amb les possibilitats que això comporta. D’altra banda, cal recordar que el Ple de l’Ajuntament de Badia va ser el primer de la comarca en aprovar per unanimitat una moció de suport al TramVallès.

 

REDUIR ELS TERMINIS D’EXECUCIÓ. Davant d’algunes informacions que situen al 2020 la posada en servei la primera fase, la Plataforma pel TramVallès considera que el tren tramvia del Vallès és un projecte prioritari i, per tant, reclama a la Generalitat l’acceleració dels treballs per la seva definició i posada en servei. El tram Montcada – UAB – Barberà pot i ha de ser una realitat en un termini màxim de 5 anys. Alhora, la Plataforma demana la definició de la resta de la xarxa del TramVallès. La Plataforma creu que en l’horitzó del 2020 hauria d’estar en servei la xarxa completa, que donaria servei als municipis de Terrassa, Sabadell, Barberà, Badia, Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Sant Cugat i Rubí.

 

Igualment, la Plataforma demana que el projecte compti amb participació ciutadana, ja que entén que només així es generen projectes de consens, útils i eficients.

 

Esquema de la xarxa proposada:

tramvalles-planol-gral

 

El Vallès Occidental, 17 de febrer de 2010

La Plataforma pel TramVallès està formada per: ADENC, AVV de Badia del Vallès, AVV Can Clos (Ripollet), AVV Can Mas (Ripollet), AVV Maragall (Ripollet), AVV Sant Andreu (Ripollet), AVV La Romànica (Barberà), BACC, Catalunya Sostenible, Cerdanyola Via Verda, CCOO, FAV Sabadell, FAV Terrassa, Promoció del Transport Públic (PTP) i Via Vallès

També et pot interessar...