Search

La PTP de Lleida dóna la benvinguda a la integració tarifària del transport col·lectiu

març 30 2008

març

30

2008

  • L’àrea de Lleida es converteix en el primer àmbit territorial que gaudeix d’una integració tarifària del transport públic collectiu després de la regió metropolitana de Barcelona.
  • Tot i els beneficis evidents per a les butxaques dels usuaris, la integració tarifària esdevé poc útil si no s’incrementa l’actual oferta de transport públic

 

Lleida. 31 de març de 2008. La secció local de la PTP de Lleida felicita la Generalitat de Catalunya i l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de Lleida per la posada en marxa de la integració tarifària, el primer pas des de fora de la Regió Metropolitana de Barcelona per assolir la integració total de Catalunya al 2012.

La integració tarifària beneficiarà, de moment, a la comarca del Segrià, amb 17 línies urbanes de Lleida, 14 d’interurbanes i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que s’integraran fins a Balaguer (La Noguera), fet que ha determinat dos nivells de tarifes diferenciades segons la distància recorreguda i els serveis de transport públic que els enllacen. La zona 1 inclou els municipis ubicats en un radi de 15 quilòmetres de la ciutat de Lleida, i la zona 2 els municipis del Segrià més allunyats de Lleida i els tres de la Noguera (Balaguer, Térmens i Vallfogona de Balaguer).

Per tant, Queden exclosos, de moment, la resta de trens i autobusos de la vegueria de Ponent, subzona final que preveu el PTVC (Pla de Transports de Viatgers de Cataluya) per a la integració total de Catalunya.

 

Per copiar els èxits de Barcelona cal millorar també l’oferta. Els increments de servei que es van posar en marxa darrerament han d’anar més enllà si es vol afavorir una alternativa atractiva al vehicle privat. Des de la PTP de Lleida reivindiquem les següents millores, entre d’altres:1

  1. Rodalies ferroviàries fins a Almacelles i Montsó, Les Borges Blanques i Tàrrega, utilitzant les vies actuals de Renfe, que registren menys circulacions des de l’entrada en servei de l’AVE. Aquestes línies han de funcionar cada 30 minuts en hora punta i cada hora durant la resta del dia per poder ser atractives.
  2. Pla de Park & Ride a les estacions d’origen, més eficaç que a les portes de Lleida.
  3. Millora de les freqüències i trajectes de la línia que enllaça Lleida amb els Polígons Industrials.
  4. Reorganització de les línies d’autobùs urbanes amb l’objectiu d’optimitzar els autobusos existents i evitar intervals de pas irregulars que concentrin l’oferta i generin grans esperes. Creació d’una xarxa amb una línia circular al centre i la seva interconnexió amb les línies radials que permetria disminuir l’interval de pas i afavorir els transbordaments entre les línies, reduint el temps final d’un desplaçament en transport públic entre qualsevol punt de la ciutat.

També et pot interessar...