Search

La PTP i la Taula de la Mobilitat de Badalona demanen garantir la mobilitat a la zona sud de la ciutat amb l’arribada de l’H10

nov. 13 2013

nov.

13

2013

20131113-bdn-h10_21

Es  valora positivament dotar de servei d’altes prestacions de bus a La Salut, Llefià, Gorg i Sant Roc.

La Plataforma per la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Taula de la Mobilitat de Badalona emplacen a les administracions a cobrir el buit que deixa la línia 44 al Polígon Badalona Sud i al Barri del Remei. En aquest sentit es recorda que la zona en dos anys ha perdut també el servei de la línia B26 de TUSGSAL i que la T5 del Tramvia s’ha deixat sota mínims.

20131113-bdn-h10Felicitem a les administracions per l’arribada de la línia H10 fins a Badalona pel camí més recte possible des del 18 de novembre. No obstant considerem inexacta la campanya per accedir a l’H10 des de Sant Adrià, ja que l’opció més ràpida amb és amb les línies de TUSGSAL com ara la B14, B23 o B26 i no pas agafant la 143 a La Pau.

Ambdues organitzacions consideren que és un dret garantir la mobilitat sostenible al polígon industrial i al barris del Sud amb un servei de proximitat que els acosti als altres mitjans de transport i els connecti també amb Sant Adrià.

Per això demanem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona:

– Una visió de conjunt per part de les administracions implicades. L’ÀMB té competències per l’ordenació dels serveis a les dues empreses operadores de la zona: TMB i TUSGSAL.

– Potenciació de la línia T5 de Tram (ATM).

– Que es valori l’opció de reforç i canvi de traçat de la B23 a la zona de la Pau i la supressió de la nova línia 143 de TMB que se solapa en la pràctica totalitat de l’itinerari amb la primera. Amb la millora de la freqüència de pas de la B23 (passant de 20 minuts a 15 en dies feiners i reforçar-la els caps de setmana) hi hauria una millora important respecte la situació actual. Mesures com la plantejada per les administracions (143), qüestionen la visió de xarxa de transports eficient al Barcelonès Nord.

– Tornar a connectar la zona industrial del sud amb transport públic aprofitant serveis existents. Fer passar la línia B7 per l’altra banda de les vies, fusionar aquesta línia amb l’existent B14… hi ha diverses opcions eficients que permetrien millorar la cobertura de la xarxa de transports redistribuint els recursos que es volen destinar.


També et pot interessar...