Search

La PTP va celebrar el seu 20è aniversari sobre rodes

des. 03 2013

des.

03

2013

Foto: Miquel de Toro

50 sòcies, socis i acompanyants van celebrar el passat dissabte 30 de novembre el 20è aniversari de l’associació per a la Promoció del Transport Públic, PTP

L’efemèride es va celebrar en un bus turístic que va recórrer punts simbòlics de la mobilitat dels darrers 20 anys a través d’una ruta de 40 quilòmetres, que va incloure esmorzar, sortejos i molta animació.

Un viatge en transport públic que dura 20 anys…

 

La línia “PTP 20 ANYS” ha funcionat una sola vegada a la història, amb una única sortida el dia 30 de novembre de 2013 i un públic molt especial: els socis i acompanyants de l’única ONG del país dedicada íntegrament a la defensa del transport públic, que commemora dues dècades de vida associativa.

 

Aquest bus turístic va canviar les rutes clàssiques que passen per la Pedrera o pel Park Güell, per endinsar-nos al bell mig del polígon industrial més gran de Catalunya, travessar la zona d’obres de la Sagrera, o passar per diverses infraestructures del transport públic de Barcelona que no són gaire visitades pels nostres turistes. I és que la línia “PTP 20 ANYS” va circular pels punts més emblemàtics de la mobilitat sostenible dels darrers 20 anys a Barcelona, escenaris on s’han fet millores o s’està pendent de fer-les, i que han comptat amb el recolzament o fins i tot impuls directe de la nostra entitat.

 

El nostre bus turístic no només va donar servei a la memòria històrica; també va posar la seva mirada en el futur. Foren punts obligatoris de pas alguns carrils bus urbans guanyats amb molt d’esforç; els nous tramvies “interruptus” de Barcelona; l’expansió del metro, amb l’eterna línia 9 inacabada; la millora d’intercanviadors com la Sagrera o Arc de Triomf; els autobusos exprés, la transformació d’espais públics per afavorir la mobilitat sostenible, com el Pg. de Sant Joan o Glòries; o els punts clau del desenvolupament ferroviari de la ciutat, hagin estat escenaris de pèrdues o de futurs guanys…

 

Barcelona, com Catalunya, són espais en transformació permanent, on les idees de la PTP han anat calant poc a poc i millorant, tot i que discretament, les condicions de vida de ciutadans que molt segurament mai hauran sentit parlar de la nostra associació. I és que a diferència de molts clubs en defensa del transport individual, els defensors del transport públic no només estan compromesos amb les seves necessitats pròpies de mobilitat sinó amb la millora del seu entorn.

 

El nostre viatge vital no acaba aquí, continua gràcies al suport dels nostres socis i sòcies, de les institucions i empreses que han cregut en el nostre treball i dels mitjans de premsa que han amplificat la nostra veu. Molts contextos i persones han canviat o canviaran, però el nostre tren de vida continuarà circulant per les vies de la vocació, el rigor i l’esforç; i la nostra locomotora titular sempre serà el desig d’un món millor i una societat més justa.

Itinerari aproximat seguit per la línia de bus turístic PTP 20 anys

Plànol: Xavier Lujan

Versió repartida entre els assitents

Un viatge carregat de sorpreses

 

Foto: Miquel de Toro

El viatge va incloure una parada d’esmorzar al parc de la rotonda dels carrers A i 3 de la Zona Franca, ubicat sota el viaducte de la línia 10 del Metro. Es tracta de la primera vegada que s’integra un ferrocarril en superfície separant les dues vies per evitar l’efecte cova. Aquest espai s’ha integrat amb un passeig central (tipus rambla) i un parc sobre la rotonda .

A bord de l’autobús es va sortejar un tren elèctric “100% solidari” cedit per Renfe L’afortunat fou el Roger, de Sabadell.

Foto: Sílvia Casorran

A bord de l’autobús també es va sortejar un viatge d’un cap de setmana a les estacions d’esquí de Port Ainé cedit per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’afortunada fou una de les sòcies més joves de la PTP, la Hanna.

20131130-foto-fgc

Els assistents d’aquesta efemèride van rebre obsequis de marxandatge de transport públic de Tramvia Metropolità, Transports Metropolitans de Barcelona (sobre l’NXBUS), Sagalés, Soler i Sauret i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Transports de Lliçà d’Amunt, Transports Urbans de Sabadell i Renfe Operadora.

Fotos: Miquel de Toro i Albert Parés

 

Agraïments

 

Aquesta celebració ha estat possible gràcies a la implicació i col·laboració de Transports Metropolitans de Barcelona; que com a principal operadora de transport públic de Catalunya, va encarregar-se de moure’ns una vegada més; i dels patrocinadors del marxandatge i sortejos: Tramvia Metropolità, Transports Metropolitans de Barcelona, Sagalés, Soler i Sauret i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Transports de Lliçà d’Amunt, Transports Urbans de Sabadell i Renfe Operadora. La PTP també vol destacar la paciència i dedicació del conductor de TMB, sr. Josep.

Però sobretot volem agraïr la confiança dels nostres socis i sòcies, presents i absents, que han fet possible 20 anys de vida associativa i convivència en suport del transport públic. A tots i a totes, bon viatge!

 

20131130-foto-socis

El Pol i el José, socis més petit i gran de la PTP, testimonis de l’evolució de l’entitat.

 

Barcelona, 30 de novembre de 2013

logo15-save Comunicat en PDF

logo15-link Galeria fotogràfica (Facebook)

També et pot interessar...