20091112-vagabus

20091112-vagabusDret de vaga sí, però amb respecte pels usuaris i la seva seguretat

Tot i que entre les funcions de PTP no es troba l’anàlisi dels conflictes laborals i del dret de vaga, determinats esdeveniments desproporcionats i totalment injustificats que han succeït avui posen de manifest fins a quins extrems es laminen drets dels usuaris i la seva seguretat.

LA SEGURETAT DE LES PERSONES HA DE MANTENIR-SE AL MARGE DE LA VAGA. L’acció d’una minoria d’incontrolats ha desencadenat aquest matí accions violentes contra vehicles de transport públic amb passatgers de totes les edats en el seu interior. S’han detectat, fins i tot, atacs contra vehicles que realitzaven els serveis mínims decretats pel Departament de Treball. Com a conseqüència d’això alguns operadors de transport públic han suspès cautelarment tots els serveis. Totalment inacceptable.

Demanem a les autoritats que posin més mitjans per aconseguir que sigui compatible el dret a la vaga amb la preservació de la integritat de les persones. El propis convocants haurien de ser els primers interessats en que els serveis mínims fossin respectats, ja que amb aquestes accions d’incontrolats es malmet la imatge de tot el col·lectiu i les seves reivindicacions.