Search

L’Ajuntament de Barberà torna a deixar centenars de treballadors sense poder accedir a la feina el mes d’agost

jul. 17 2012

jul.

17

2012

Bus urbà de Barberà del Vallès■ Deixa els treballadors dels polígons Can Salvatella i Santiga sense transport públic durant tot el mes d’agost.

La PTP dona tot el suport als treballadors afectats i demana que durant l’agost funcionin 4 freqüències al dia

Aquest mes d’agost l’Ajuntament de Barberà previst deixar sense cap tipus de transport públic els polígons industrials de Santiga i Can Salvatella, com ja ha fet els darrers anys.

La diferència és que si en anys anteriors hi havia una línia exclusiva que donava servei als polígons industrials i aquesta no funcionava durant el mes d’agost, suposant un important estalvi per l’administració local, des de la retallada del setembre de l’any passat només hi ha 5 freqüències al dia (3 al matí i 2 a la tarda). A més, 3 d’aquestes freqüències són compartides amb la línia 1 de bus urbà, que dona servei al centre comercial Baricentro, línia que continua donant servei el mes d’agost tot i que amb menys freqüència.

 

 

Cal tenir en compte que les 2 freqüències de la tarda són perllongaments d’expedicions al Barcientro que durant el mes d’agost es mantenen només fins al centre comercial (13:40 i 16:40). Tenint en compte que l’autobús i el conductor ja està en marxa el sobrecost per perllongar uns pocs km fins els polígons és irrisori. Durant la resta de l’any al matí hi ha 3 expedicions als polígons: dues especials directes (6:25 i 7:25) i una fent el recorregut urbà però sense parada a Baricentro (8:25). Mantenint durant l’agost les sortides de les 7:25 i de les 8:25 cobriria gran part de la demanda de treballadors. En resum, la PTP demana que durant el mes d’agost s’ofereixi una alternativa de transport als treballadors dels polígons amb 4 expedicions al dia: 7:25, 8:25, 13:40 i 16:40.

 

Els polígons de Santiga i Can Salvatella tenen una extensió conjunta de 347 ha, amb prop de 700 empreses instal·lades i uns 15.000 treballadors. Això els converteix en un important pol d’atracció laboral per a tota la comarca. Tan Santiga com Can Salvatella es troben allunyats diversos quilòmetres del nucli urbà de Barberà del Vallès, separats pel riu Ripoll, i en el cas de Can Salvatella, també per l’autopista AP7.

 

S’ha de tenir en compte a més, que el vell sistema de vacances en què tota l’empresa tancava tot el mes d’agost cada vegada és menys freqüent. La majoria de treballadors treballen part de l’agost i en alguns casos fins i tot el mes sencer.

 

És paradoxal que des de l’administració pública es penalitzi als ciutadans que utilitzen els modes més sostenibles i segurs per anar a treballar. Cal recordar que l’ús del transport públic beneficia a tota la societat, al reduir la contaminació, la congestió i l’accidentalitat. A més, un bon transport públic és una peça clau de la cohesió social, ja que cal recordar que més del 40% de la població catalana major d’edat no disposa de permís de conduir. I més encara amb la situació econòmica actual, en què moltes famílies veuen serioses dificultats per arribar a final de mes i en alguns casos no es poden permetre pagar la benzina per anar a treballar tots els dies en cotxe.

 

Sabadell, 17 de juliol de 2012

També et pot interessar...