Search

Lleida: cal apostar pel tren

febr. 09 2011

febr.

09

2011

470-151m-lleidaENRIC MARTÍ I SUAU. PTP LLEIDA. A favor/en contra de l’ARA del 8 de febrer es preguntava sobre la necessitat de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Els arguments exposats, fent honor a l’equilibri territorial, ens semblen desencertats i inoportuns amb els temps que corren.

Una subvenció per captar 60.000 turistes a les Illes, quan 350.000 persones van en tren de Lleida a Barcelona, via Manresa, en quatre hores i quatre transbordaments no és equilibri territorial ni és equitatiu. No és just.

Ponent necessita bones comunicacions amb els hubs metropolitans, però per a això no ens cal un aeroport insostenible ni un port de mar impossible.

El cost d’oportunitat d’aquesta infraestructura ofega les oportunitats imprescindibles del transport ferroviari, de rodalia i de mitjana distància. Cal aprofitar els corredors ferroviaris existents, invertim en l’eix transversal ferroviari i connectem la via de Cervera amb Igualada. Fent-ho fàcil i atansant l’oferta a les necessitats reals farem front a la crisi.

Tota la resta és fum.

També et pot interessar...