Search

La PTP dona suport al manifest pel restabliment i millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l’Ebre

febr. 25 2022

febr.

25

2022

[vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1636542630067{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]?Aquest servei permetia una arribada a primera hora del matí a Barcelona des de les Terres de l’Ebre i una tornada al vespre.

?‍♀️La variant del Corredor Mediterrani permet la circulació de trens d’altes prestacions per la línia d’Alta Velocitat i reduir d’una manera molt significativa el temps de trajecte entre Tortosa i Barcelona.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”far fa-newspaper” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2F20220225-Suport-Manifest-Terres-de-lEbre.pdf|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]

La PTP dona suport al Manifest de “Diàspora Ebrenca” i “Trens Dignes de l’Ebre” pel restabliment del servei AVANT entre Tortosa i Barcelona per tal de recuperar els serveis ferroviaris perduts arran de la crisi pandèmica i que han deixat en l’actualitat menys connexions per ferrocarril al Corredor Mediterrani i a les Terres de l’Ebre.

El servei AVANT entre Tortosa i Barcelona, fent parada també a l’Aldea-Amposta, l’Ametlla de Mar, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Camp de Tarragona, va quedar suprimit en el context de la pandèmia l’any 2020. Un cop s’han anat recuperant els serveis ferroviaris arreu de la xarxa, aquest servei AVANT “de jornada”, que permetia una arribada a primera hora del matí a Barcelona des de les Terres de l’Ebre i una tornada al vespre, no s’ha restablert i no sembla que hi hagi cap voluntat per part de les administracions programar-lo de nou.

La inauguració de la variant del Corredor Mediterrani entre l’Hospitalet de l’Infant i Camp de Tarragona permet la circulació de trens d’altes prestacions per la línia d’Alta Velocitat i reduir d’una manera molt significativa el temps de trajecte entre Tortosa i Barcelona, podent fer arribar el model AVANT a les Terres de l’Ebre. Un model que ja gaudeixen als territoris coberts per les estacions de Figueres-Vilafant, Girona, Lleida-Pirineus i Camp de Tarragona.

Al manifest de les associacions ebrenques es reclama el restabliment del tren que ja va circular just abans de la pandèmia, un servei que no es va arribar a consolidar pels pocs mesos que va estar en funcionament. Però tampoc no es va donar a conèixer ni es va donar prou difusió per part de l’operador ni les administracions per estimular la demanda potencial que pot arribar a tenir un servei d’aquestes característiques.

Així mateix també instem a millorar els temps de viatge i cadenciar el servei ferroviari per la línia convencional R16 via Tarragona i Vilanova, amb trens que permetin anar a 160 km/h (sèrie 449). A tal efecte demanem que es garanteixi la possibilitat de circular amb trens 449 en doble composició, fins a 200 metres, a totes les parades de la línia entre Tarragona i Tortosa.

Des de la PTP no només donem suport al restabliment de tots els serveis perduts arran de la crisi pandèmica sinó que defensem un nou model de mobilitat ferroviària que prioritzi les connexions de les Terres de l’Ebre amb els territoris propers com les poblacions costaneres del Baix Maestrat (Vinaròs o Benicarló) i la Plana Alta (Castelló de la Plana o Benicàssim) amb serveis regionals cadenciats que relliguin tot el Corredor Mediterrani amb un servei de cobertura territorial.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...