20120909-sabadell-mini
20120909-sabadell-mini
Descarregar foto Foto: Xavier Lujan

El passat diumenge 9 de setembre es va realitzar amb èxit la 1a demostració de capacitat de la mobilitat sostenible que es duu a terme a al ciutat de Sabadell (Vallès Occidental). L’acte va consistir en comparar l’espai consumit per la mobilitat de 60 persones segons si es desplacen en cotxe, en autobús o a peu. L’acte va estar organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, els Transports Urbans de Sabadell (TUS) i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), i va ser possible gràcies a la col·laboració desinteressada de més de 50 voluntaris i de l’empresa d’enllumenat i semàfors Aluvisa.

Aquest acte s’emmarca en la propera Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i pretén posar en valor el paper del transport públic urbà a la ciutat. L’acte ha aconseguit complir amb els objectius inicialment previstos:

  • Fer pedagogia del menor espai consumit per la mobilitat sostenible, especialment l’anar a peu i el transport públic.
  • Destacar el doble paper de l’autobús a la mobilitat urbana: a més garantir el transport als seus usuaris directes, contribueix a descongestionar la via pública i fer-hi possible un trànsit més fluïd
  • Generar un material gràfic personalitzat per a Sabadell, per a divulgar el seu transport urbà com a via de mobilitat més democràtica, econòmica, sostenible i segura.

En paral·lel, la PTP ha elaborat un gràfic on s’expliquen algunes dades relacionades amb la demostració duta a terme a Sabadell.

 

20120909-sabadell_esquema