Search

Millores del servei de Reus Transport Públic

set. 30 2004

set.

30

2004

La societat municipal Reus Transport Públic, SA va néixer l’any 1998 i des d’aleshores treballa per convertir-se en l’eina fonamental de la mobilitat a la ciutat. La PTP del Camp de Tarragona té presència al Consell d’Administració des de l’estiu de 2003 tractant d’aportar les voluntats en la defensa de la mobilitat sostenible, tenint en compte l’aposta que en aquest sentit, ha fet Reus Transport en els darrers anys.

El Pla d’Actuació Municipal, d’acord amb les directrius estratègiques del Pla Director del Transport Urbà de l’any 2001, preveu incrementar el servei. La voluntat d’aquesta actuació és donar un gir important al servei actual per a l’exercici 2005 on s’incorporaran 3 nous vehicles a la flota (de 12 metres) sumant-n’hi un total de 13. El resultat serà una millora de la freqüència de servei als Barris d’Immaculada, Pelai, Sol i Vista, Sant Josep i urbanització del Pinar, i al mateix temps efectuar modificacions en el traçat actual de la xarxa de transport, donant-li un caire més metropolità, amb uns horaris regulars i recorreguts coincidents en els dos sentits de la marxa.

20041000-tarragonaEs cobriran noves zones de la ciutat amb creixent demanda com són els Països Catalans i Pere el Ceremoniós. També s’incrementarà la freqüència de pas entre les estacions d’enllaç, concretament les parades compreses a l’eix format per l’Av. La Salle, Passeig Prim i Passeig Sunyer amb una freqüència de 10 minuts.

Des de la PTP del Camp de Tarragona ens alegrem d’aquesta actuació ja que creiem que propostes de millora de gestió com les que es presenten per a l’exercici 2005, podran contribuir a crear un servei més eficicient, millorar de manera important l’accés en transport públic de diferents barris de la ciutat i alhora potenciar la mobilitat interior.

En aquesta línia, la PTP del Camp encoratja l’Ajuntament de Reus a tirant endavant iniciatives com aquestes i també d’altres en relació a la sensibilització i promoció de la mobilitat sostenible, de manera puguin ajudar a augmentar progressivament el nombre de persones que habitualment facin ús del servei i per tant, es pugui reduir el nombre de desplaçaments urbans en vehicle privat.

També et pot interessar...