L’any 2006 l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) va impulsar una pionera exposició on es relacionava el canvi climàtic amb el nostre model de mobilitat. L’exposició tenia dos formats, un amb plafons retroil·luminats i un altre mòbil, amb l’objectiu de fer itinerància per diferents punts de la geografia. Aquesta exposició es va poder visitar a Barcelona, Mollet del Vallès, Lliçà d’Amunt, Vilassar de Mar, Malgrat de Mar, l’IES Jaume Balmes, etcètera.

expo-moute2 L’exposició Mou-te amb el planeta, s’organitza al voltant de 16 plafons explicatius que relacionen la mobilitat amb el compromís de Kyoto, acompanyats d’un audiovisual de 7 minuts.

Consulta el Book del format i continguts de l’exposició “Mou-te-amb-el-planeta”

expo-moute1L’any 2005, les emissions de CO2 a Espanya havien augmentat en gairebé un 53% respecte l’any 1990, allunyant-se del compliment assumit amb el Protocol de Kyoto, que acotava l’increment en un màxim del 15%. D’aquestes emissions, els vehicles a motor van ser responsables d’un 28%, que corresponen a uns 7.000 milions de tones de CO2 emeses a l’atmosfera. A més, el sector del transport consumeix més d’un 60% del petroli importat, fet que s’agreuja per la dependéncia energética gairebé total dels combustibles d’origen no renovable. Així doncs, aquest model de mobilitat se situa com a una de les principals causes del canvi que està patint el clima a escala planetaria.

 

 

Aquesta exposició va ser possible gràcies al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social de La Caixa. El Ministeri de Foment també va contribuir durant el 2009 a la logística de l’exposició i a la reproducció del documental “Mou-te amb el Planeta” en DVD.