Search

Número 34

abr. 16 2005

abr.

16

2005

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_raw_html]JTVCM2QtZmxpcC1ib29rJTIwaWQlM0QlMjIxNzI2OCUyMiUyMCU1RCU1QiUyRjNkLWZsaXAtYm9vayU1RA==[/vc_raw_html][vc_btn title=”També pots descarregar el PDF!” color=”success” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F04%2Fmss34.pdf|target:_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1618992825822{background-color: rgba(201,214,201,0.31) !important;*background-color: rgb(201,214,201) !important;}”][vc_column_text]

Entra en servei la C7 amb 23 anys de retard

El carnet per punts

La crisi de les infraestructures de mobilitat a Catalunya

Reconeixement públic a la tasca de CCOO

Estudi sobre les aglomeracions

Més informació per a un millor servei

La ciutat no és per al cotxe

Cara i creu als peatges urbans

La red Transantiago

Limitació 120

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Les lleis están per aplicar-se

Fa exactament dos anys que Catalunya disposa d’una llei de mobilitat que tothom ha qualificat com d’excel·lent i pionera a Europa. L’objectiu principal d’aquesta llei és donar criteris als gestors públics sobre com s’han d’orientar a partir d’ara les línies mestres de la política de mobilitat, fent-la més sostenible i participativa, vinculant-la més a l’urbanisme o impedint, per exemple, que es facin nous desenvolupaments urbanístics sense que els promotors hagin previst com s’hi ha d’accedir en transport públic.

El problema és que el Govern tripartit fa ja divuit mesos que dirigeix les regnes del nostre país i encara no hem notat l’aplicació d’aquesta llei. La llista de desenvolupaments legals pendents a partir de la Llei és llarga i ho podeu verificar a la pàgina 13 d’aquest número de Mobilitat Sostenible. L’únic que s’ha fet és constituir el Consell de Mobilitat.

Tots els altres temes estan pendents. Continuem sense directrius, sense normes de com integrar la mobilitat en l’urbanisme o sense crear el marc perquè els usuaris puguem dir la nostra. És més, tothom continua presentant importants projectes urbanístics –la llista és llarga- sense que el govern adverteixi als promotors de la seva il·legalitat per no ajustar-se als principis de la llei.

Sovint dóna la sensació que per a alguns la Llei de Mobilitat és un pal a les rodes del desenvolupament econòmic i que l’important per a l’economia i per a la generació de riquesa és continuar creixent segons l’obsolet model anterior que porta a la congestió i al malbaratament de recursos. Una de les prioritats de la PTP en aquests propers anys serà vetllar per l’estricte compliment de la Llei, perquè les lleis estan per aplicar-se.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

També et pot interessar...