Search

No a una Setmana de la Mobilitat Sostenible descafeïnada

set. 20 2004

set.

20

2004

Demà dimecres, 22 de setembre, se celebra el dia mundial sense cotxes. Barcelona i la major part de ciutats de Catalunya no han subscrit la convocatòria perquè les experièncie s anteriors no han donat els resultats previstos degut a diverses causes: manca d’implicació de les autoritats en el repte de recuperar les ciutats per a la ciutadania (en comptes de per als cotxes, com passa actualment), dates poc adequades, etc…

Per això, la PTP, que fou la primera entitat en proposar la celebració del Dia sense Cotxes l’any 1999, va demanar traslladar aquestes activitats al mes de novembre i durant tota una setmana.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va idear per diverses raons, entre elles perquè durant un dia, el DSC, no era possible presentar a la ciutadania una proposta que permetés visualitzar una altra manera d’utilitzar la ciutat. Es confiava que durant una setmana, en accions localitzades, sí que es podria aconseguir aquest objectiu encara que fos de forma parcial i per un període curt de temps.

Però ahir, dilluns, els representants de l’Ajuntament de Barcelona a la Comissió de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) van presentar les propostes d’activitats a desenvolupar per l’Ajuntament durant aquesta setmana que se celebrarà entre el 8 i 14 de novembre, en substitució del Dia sense Cotxes (DSC). La PTP ha fet arribar a l’Ajuntament de Barcelona la seva insatisfacció per la pobresa dels continguts de la proposta. El catàleg d’actuacions presentades és gairebé inexistent. Només hi ha alguna actuació pròpia important en el terreny de la promoció de la bicicleta. Però res en el camp del transport públic o vianants. Les dues úniques actuacions potents, la creació de la targeta de transport T-2 (de dos viatges com a obsequi dels comerciants als seus clients) i la creació d’un carril bus d’entrada a la ciutat estan impulsades des del sector de la Generalitat, pel Servei Català de Trànsit i per l’ATM.

Pràcticament cap de les propostes que la PTP va presentar fa mesos a l’Ajuntament per fer actuacions sobre temes en els que aquesta institució era competent ha estat recollida pel consistori.

Per contra, s’ha observat un canvi d’actitud molt positiu en els representants de la Generalitat: proves sobre carrils bus interurbà, noves targetes de transport, compromís en la coordinació d’activitats, campanya de mitjans, establiment i dotació d’un seguit de premis, etc…

És per tot això que la PTP ha demanat als responsables de l’Ajuntament que s’aixequi el llistó de les d’actuacions a desenvolupar pel consistori durant la SMSS perquè la ciutadania vegi que abandonar la diada europea sense cotxes, el 22 de setembre, per passar a la SMSS ha estat una proposta per avançar, no per retrocedir.

També et pot interessar...