Search

Fridays for Future i la PTP impulsen la plataforma Pacifiquem Badalona

juny 16 2021

juny

16

2021

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1608663469552{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column_text]

L’objectiu és crear un espai de consens veïnal, d’entitats i institucional per abordar la urgent pacificació del carrer Francesc Layret

El moviment vol treballar també per convertir i dotar de més espai als modes sostenibles altres vies de la ciutat

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]

Coincidint amb la realització de l’estudi d’implementació d’un carril bus a Via Augusta per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’ha presentat a l’Ajuntament de Badalona, neix la plataforma Pacifiquem Badalona. Impulsada per Fridays for Future i Promoció del Transport Públic del Barcelonès Nord l’objectiu de la plataforma és posar en valor que no hi ha cap argument contrari a posposar de manera sistemàtica la pacificació definitiva del carrer.

En aquest sentit, Oriol Pérez Padrós, portaveu de la plataforma assegura que “es donen totes les circumstàncies per tirar endavant l’actuació que és més urgent que mai en un context d’emergència climàtica i amb un ús tan intensiu de l’espai públic en un context de pandèmia”.

En aquest sentit un equip de voluntaris de la plataforma han impulsat un estudi de comptatges durant la franja d’hora punta de tarda d’un dia laborable en què les dades parlen per si soles: gairebé un 90% de persones que circulen pel carrer ho fan en modes sostenibles (especialment a peu i en transport públic). Paradoxalment aquests modes son els més perjudicats per la configuració actual de la secció del carrer. Cal destacar que hi ha trams de vorera de menys d’un metre i, per tant, inaccessibles. A més la velocitat comercial dels autobusos en aquest carrer està al voltant dels 5 quilòmetres per hora, una velocitat equiparable en caminar.

Per això, Roger Melcior, portaveu de Promoció del Transport Públic considera “que és necessari emprendre les actuacions necessàries per restringir la circulació passant per aquesta via i desviar el transport públic per una infraestructura segregada i de qualitat a la Via Augusta”. A la web www.pacifiquembadalona.cat s’han analitzat altres ciutats que han fet mesures de restricció del trànsit a carrers d’aquestes característiques en els quals tots els resultats han estat satisfactoris (consolidació de les zones comercials i atracció de nou públic)..

Pacifiquem Badalona ha elaborat un plànol de la zona que inclou les solucions aportades pels diversos estudis realitzats on contempla les casuístiques d’accés de vehicles a la zona de vianants, les modificacions de sentit, les parades de transport públic reubicades i les solucions pels accessos als aparcaments de rotació.

Per tal de posar a debat públic la qüestió, l’associació ofereix la possibilitat d’adherir-se a un manifest a títol individual o en l’àmbit d’entitats. Per ara es compta amb el suport de l’AV del Centre, així com les entitats Massa Crítica i Badalona Mar. Les adhesions estan obertes a totes les entitats de la ciutat i la plataforma ofereix també l’opció a entitats de tota la ciutat de transmetre a través dels seus canals les seves reivindicacions. Pel que fa a les adhesions individuals, es poden realitzar a través del web pacifiquembadalona.cat.

PB sol·licitarà una reunió amb l’alcalde de Badalona per tal de poder-li transmetre les dades de l’estudi de comptatges elaborat així com una anàlisi comparada dels beneficis de les ampliacions de les zones de vianants pel comerç (principal escull per posar en marxa les mesures).

Pacifiquem Badalona es mostra obert a diàleg amb tots els agents, també els comerciants. Això no obstant, Pacifiquem Badalona considera que en cap cas cap lobby pot condicionar una mesura necessària i urgent que busca reequilibrar l’espai públic d’una manera més justa, amable i adaptada a les necessitats d’una ciutat moderna i sostenible.

Badalona, 16 de febrer de 2021

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2F20210216-Pacifiquem-Badalona.pdf||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...