El 25 de gener de 2019, el plenari de l’ajuntament de Barcelona ha manifestat per primera vegada una voluntat majoritària per connectar el Trambaix i el Trambesòs per tota la Diagonal i en superfície.

L’esperat acord arriba després d’anys de rècords de viatgers i de valoració dels usuaris del tramvia i anys de mobilitzacions ciutadanes, primer d’algunes entitats aïlladament, després de la plataforma “Diagonal per a Tothom” i actualment per part de la plataforma “Unim els Tramvies“, que aplega 39 entitats barcelonines i metropolitanes de caràcter veïnal, ecologista, de mobilitat sostenible, de persones amb discapacitat, etcètera.

Un total de 24 regidors i regidores de Barcelona en Comú (11), Partit dels Socialistes de Catalunya (4), el regidor no adscrit Gerard Ardanuy (1), el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé (1), Esquerra Republicana de Catalunya (4) i Candidatura d’Unitat Popular -Capgirem Barcelona (3) van manifestar el seu vot favorable a la connexió dels tramvies per tota la Diagonal i en superfície. La moció insta a l’ATM a considerar el finançament municipal condicionat a incrementar la gestió pública i el no increment del lucre sobre la concessió del Trambaix i Trambesòs, que acabarà el 2032.

La PTP agraeix tots els regidors i regidors del plenari el seu vot afirmatiu i insta a mantenir el diàleg amb els partits que han votat negativament a la moció. La PTP s’ofereix, com ha fet sempre, a explicar la necessitat d’aquest projecte a totes les forces polítiques.