Search

Presidència espanyola de la UE: Posicionament en comú de les organitzacions mediambientals d’España

des. 23 2022

des.

23

2022

La PTP, juntament amb Transport and Environment, Ecodes, eco-union, Fundación Renovables i CONAMA, ha fet arribar a la presidència espanyola del consell de la Unió Europea un seguit de propostes agrupades en sis línies de prioritat:

  1. Neutralitat climàtica el 2045
  2. Governança econòmica al servei de la transició verda
  3. Transició energètica amb la ciutadania com aliada
  4. Descarbonització del transport, trasformació de la mobilitat i canvi modal
  5. Ciutats netes, habitables i saludables
  6. Transició justa i universal

Un document per demanar al Govern d’Espanya que marqui una agenda a l’alçada de les necessitats urgents de descarbonització durant el seu mandat a la Presidència del Consell de la UE. El paquet Fit for 55 ens ofereix l’oportunitat de situar la Unió Europea a l’avantguarda de la lluita contra la crisi climàtica, en línia amb els objectius marcats pel Pacte Verd Europeu. És a més un requisit estratègic per mantenir la competitivitat de les nostres economies al nou escenari mundial.

Espanya ha apostat des del principi per les energies netes. La presidència del Consell de la Unió Europea el segon semestre del 2023 suposa l’escenari ideal perquè el país avanci en aquesta conjuntura de crisi energètica, ja que gràcies a la seva posició avantatjada es podrà beneficiar ràpidament de la descarbonització del transport i les edificacions. Confiem en la visió del Govern per prioritzar la transició verda i justa durant el mandat.

Pots llegir aquí el Briefing (castellà).

També et pot interessar...