Search

La societat civil reivindica el seu paper en una Presidència espanyola del Consell Europeu ambiciosa amb l’acció climàtica.

jul. 06 2023

jul.

06

2023

Espanya assumeix la Presidència del Consell de la Unió Europea des de l’1 de juliol de 2023 fins al final de l’any. Aquest període és crucial, ja que es situa abans de les eleccions al Parlament Europeu el juny de 2024 i el nomenament d’una nova Comissió. Com a país líder, Espanya té la responsabilitat de finalitzar les negociacions per implementar el Pacte Verd Europeu i accelerar la transició ecològica i l’agenda social tant a Espanya com a tot Europa.

Amb l’objectiu d’aconseguir una Presidència ambiciosa al Consell de la UE en relació a l’acció climàtica, diverses organitzacions de la societat civil compromeses amb la transició verda a Espanya i Europa s’han unit en una Aliança. El seu objectiu és fomentar la participació més enllà de l’Administració General de l’Estat i involucrar els actors socials, incloent-hi la societat civil organitzada, sota objectius compartits relacionats amb la transició energètica i l’ambició climàtica.

La societat civil compta amb l’organització, el coneixement i l’experiència acumulada necessàries per contribuir a l’avanç de l’agenda climàtica d’aquesta presidència i crear el marc necessari per a la societat europea, l’economia i el medi ambient. En aquest sentit, es considera que l’èxit del projecte europeu requereix avançar cap a tres objectius principals:

1.- Una Europa descarbonitzada.

2.- Una Europa resilient.

3.- Una Europa inclusiva.

Per obtenir més informació sobre les reivindicacions, consulteu el lloc web: Alianza por una Presidencia Europea climáticamente ambiciosa – Fundación Conama (fundacionconama.org)

També et pot interessar...