Search

La PTP presenta el document “Eleccions municipals 2019: 14 propostes per a una mobilitat més sostenible a Osona” als grups polítics municipals

maig 02 2019

maig

02

2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]El document és un recull de propostes que l’entitat fa arribar als grups polítics que es presenten als municipis de la comarca d’Osona a les eleccions municipals del proper 26 de maig, i que demanem que s’incloguin com a part de l’acció de la propera legislatura municipal.

És habitual sentir la percepció que a comarques no metropolitanes, com Osona, no es pot viure sense cotxe, però a Osona hi ha 158.334 habitants i 97.062 vehicles (turismes i motocicletes). És a dir, hi ha 6 vehicles per cada 10 persones.

Aproximadament, doncs, hi ha un 40% de persones que no tenen accés a cotxe o moto i que, per tant, tenen limitacions per a la seva vida quotidiana: se’ls fa més difícil anar al metge, a l’escola o a un lloc de treball. Cal tenir en compte, a més, que aquest col·lectiu inclou la majoria de menors d’edat, així com un percentatge elevat de gent gran o persones migrades. Fins i tot a nivell de gènere, el percentatge de persones amb accés al cotxe és inferior en dones que en homes.

Per això, la PTP proposa als grups polítics que es presenten a les properes eleccions municipals que les seves propostes de mobilitat, ja sigui com a futurs equips de govern o a la oposició, tinguin els següents objectius:

  • Fer més fàcils els desplaçaments que no necessiten cotxe als nostres municipis, facilitant la mobilitat a peu, amb bicicleta o amb transport públic.
  • Reduir la diferència d’oportunitats entre aquella gent que té vehicle propi i la que no en té.

La PTP es posa a disposició també dels grups polítics per a establir contacte regular i debatre les propostes relacionades amb mobilitat que puguin aparèixer durant la propera legislatura, i agraeix aquells grups que ja s’han reunit fins ara amb l’entitat.

A l’enllaç que segueix, podreu llegir el recull de les 14 propostes amb el detall de les mateixes. Veure document.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...