Search

Qüestionari per conèixer les propostes dels usuaris dels trens nocturns

febr. 18 2020

febr.

18

2020

Tot Europa està vivint una efervescència en l´ús del tren nocturn com a conseqüència de la crisi climàtica, ja que la majoria de trens proporcionen viatges amb emissions zero de carboni o pràcticament zero, però també per la comoditat d´estalviar 1/2 nits d´hotels, perquè el tren deixa el viatger al centre de la ciutat i no cal fer llargues sessions d´embarcament,  i perquè s´ha comprovat que el 16% de la població europea té por a volar.
Espanya, tot i la important reducció del nombre de tens nocturns amb l´arribada de l´alta velocitat ferroviària i l´eclosió de l´aviació low cost, mai no ha abandonat els trens nocturn i avui dia encara hi circulen 4 relacions, Barcelona-Galícia, Madrid-Galícia, Irún-Lisboa i Madrid-Lisboa.
Els usuaris volen més relacions nocturnes, dins de la península ibèrica però també amb París-Brussel·les, Mulhouse-Frankfurt, Zuric o Milà-Roma, per citar només les més significatives. L´èxit dels serveis nocturns impulsats per l´operador austríac ÖBB hauria de dur moure fitxa els altres operadors europeus, Renfe, SNCF (que manté dos serveis amb París) i DB i organitzar aquests serveis que haurien de comptar amb suport directe de la UE pels avantatges socials i ambientals que proporcionen. En una primera fase haurien de tenir al menys tants avantatges com els que gaudeix l´aviació.
Per això PTP llença aquest qüestionari per conèixer les preferències del usuaris del tren nocturn, els actuals i sobre tot els futurs, perquè estem convençuts que una bona oferta portarà milions de persones cada any al tren nocturn.
Invitem tothom a col·laborar en la seva cumplimentació.
El qüestionari en català és aquí. 
El qüestionari en castellà aquí.

També et pot interessar...