Search

La PTP celebra la presentació de l’estudi informatiu de la nova estació de tren Reus – Bellisens

oct. 27 2017

oct.

27

2017


Font fotomuntatge: Esteyco

 

Reus, 27 d’octubre de 2017. La PTP valora molt positivament la presentació per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Reus de l’estudi informatiu de la nova estació de Reus-Bellissens, realitzada el passat dimecres dia 25 d’octubre.

Per a la PTP resulta absolutament prioritària l’entrada servei d’aquesta estació, llargament reivindicada per col·lectius veïnals, universitaris i professionals. A més del servei immediat a l’àrea sud de la ciutat de Reus, amb més de 30.000 habitants, el campus universitari de la URV, l’hospital de Sant Joan i altres equipaments públics generadors de mobilitat; l’estació de Bellissens és un element bàsic per incrementar l’ús de les línies de rodalies i mitja distància actuals i facilitar una intermodalitat ara inexistent entre el tren i l’autobús interurbà. Aquesta estació permetrà l’articulació d’una alternativa de transport públic coherent al Camp de Tarragona, i es pot convertir en el primer node de transbordaments tren – bus de tota la zona.

 


Font plànol: Generalitat de Catalunya

 

Des de la PTP destaquem com elements positius l’accessibilitat directa a l’estació des dels dos costats de la via (ciutat/universitat), el manteniment dels actuals passos inferiors a la via, i l’absència d’afectació a les circulacions actuals i futures dels trens de mercaderies (gràcies a l’alternativa proposada de 4 vies (2 actuals + dos de parada).

A la vista de la gran demanda prevista per a aquesta nova estació, la PTP confia en que el titular de la infraestructura (ADIF) inclourà aquesta estació en els seus plans d’inversió a curt termini. Així mateix, la PTP convida a les dues administracions que han presentat l’estudi informatiu (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Reus) a iniciar els estudis d’adequació de traçat i punts de parada de les línies d’autobús urbanes i interurbanes per a convertir l’estació de Bellissens en un punt d’intermodalitat de primer ordre.

També et pot interessar...