Search

Celebració del Dia Sense Cotxes 2022 a L’Hospitalet de Llobregat

ag. 29 2022

ag.

29

2022

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]La fira d’activitats de mobilitat sostenible a l’Hospitalet de Llobregat va ser tot un èxit, la PTP, juntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, va celebrar el Dia Sense Cotxes 2022 un any mes!

Després de dos anys sense la clàssica fira d’entitats durant la jornada, hem tornat a tallar el carrer d’Enric Prat de la Riba i la Rambla de la Marina. En aquesta ocasió hem comptat amb un total de 14 activitats, entre elles els sorteig d’una bicicleta plegable i elèctrica per cortesia d’AMB Bicibox.

Aquest any, tot i ser una “retornada” l’èxit de la fira ha estat innegable. Les 300 butlletes de participació al sorteig es van exhaurir a les 19.30 h, més de 1000 persones van passejar pel carrer i van ser partícips de les activitats que allà s’hi feien. Un any més, hem demostrat que el carrer ha de ser per les persones i no pels cotxes, i l’any que ve ho demostrarem de nou!

La fira d’activitats de l’Hospitalet es consolida, després de dos anys sense poder-la fer, com un espai compartit on tots hi som benvinguts sempre que siguem sostenibles. Hem demostrat que tallar un carrer no és un problema, hem demostrat que la mobilitat sostenible és el futur, hem vist riure i jugar als infants en mig de la calçada sense perill… podríem fer un llistat molt gran de raons pe les quals el carrer ha de ser recuperat per les persones… però potser la millor opció és que l’any que ve ens veiem a l’avinguda Enric Prat de la Riba i ho descobriu vosaltres mateixos![/vc_column_text][dt_fancy_title title=”Activitats de la Fira” title_align=”left” title_size=”h4″ title_color=”accent”][vc_empty_space][vc_column_text]Àrea d’informació i exposició. Bicicleta elèctrica per a sortejar. 

L’Ajuntament de l’Hospitalet va posar a disposició dels vianants guies, informació general i l’opció de participar en un sorteig d’una bicicleta elèctrica plegable. A les vuit del vespre, un intrèpid “Oleguer” va ser la mà innocent que en va treure el nom de la guanyadora: una nena a qui se li va il·luminar la cara en rebre la bicicleta, o potser se li va il·luminar més a la mare?

Bus híbrid i photocalls. 

Des de Baixbus ens van deixar pujar i visitar un bus híbrid i fer-nos fotografies amb els photocalls sostenibles… alguns van viatjar en bus, d’altres en tramvia…

Carsharing

Ubeeqo ens va mostrar un dels seus vehicles i ens va explicar en què consisteix la mobilitat compartida.

“Tren tripulat” i exposició “Més de 165 anys de ferrocarril a l’Hospitalet”. 

Com cada any, aquesta activitat a càrrerc dels Amics del Ferrocarril de L’Hospitalet i l’exposició a càrrec de la PTP han estat al punt de mira de molts participants. Amb una cua quilomètrica, més de 400 persones van pujar al tren tripulat, gaudint d’un trajecte especial i únic. Si t’ho vas perdre, reserva ja la data del 2023!

Estació futur

No passa desapercebut que la xarxa ferroviària té molts anys i evoluciona tot i la seva rigidesa. Amb aquesta exposició veiem com, amb el pas dels anys, el metro, el tramvia i les Rodalies han anat guanyant terreny i convertint-se en un element indispensable en la mobilitat del nostre dia a dia. Per cert… saps quant de temps hi ha entre Av. Carrilet i Passeig de Gràcia? Si no ho saps potser l’any que ve et toca passar-te per la fira!

Aparcament segur Bicibox

En aquest espai d’informació sobre l’aparcament de Bicibox, alguns usuaris hi van poder tramitar la seva alta, però també hi podíem trobar la flamant bicicleta elèctrica que es va sortejar al final. Sabeu que el sorteig el vam fer entre 300 persones? Tot un èxit de participació!

Exposició Guàrdia Urbana de l’Hospitalet. 

Dues motos i un cotxe coronaven la Rambla de la Marina amb el creuament amb l’avinguda d’Enric Prat de la Riba. Els infants van pujar-s’hi i es podien sentir com autèntics policies!

Revisió gratuïta de bicicletes. 

Amb un suport i moltes ganes, des de l’AMB ens van portar un taller molt especial. Com diuen “si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit” i això mateix és el que ens mostraven en aquest taller: com revisar la nostra bicicleta i com reparar-la. Millor que nou, en diuen!

Espai audiovisual: els carrils Bus-VAO i l’eficiència energètica. 

Quin guany tenim amb un carril bus-VAO? Sovint sentirem que cap, al contrari, que el col·lapse serà major… el que no ens diuen és que serà “major” pel que no decideix usar el transport públic ja que amb un carril bus-VAO podem estalviar fins a 15 minuts en hores punta si anem en bus… encara no t’hem convençut? Vine l’any que ve i t’ho expliquem amb tots els detalls.

Taller: “Tira del carro. Experimenta el ferrocarril”. 

Per què un ferrocarril és més eficient que un autobús? Molts dels infants que van provar el nostre taller deien que segur que “el carro” era molt més eficient i no ens feia falta fer gaire força per moure’l… Us podeu imaginar quin va ser el resultat real? Amb una pissarrra i un boli vam anar apuntat i… en ferrocarril, si us plau!

Pinta la bicicleta! 

El BACC no es va voler quedar fora de les activitats i van portar un taller per pintar una bicicleta i veure com volíem que fos la nostra bicicleta ideal. I tu, de quin color la pintaries?

Taller: “Manteniment de VMP”. 

Des de Decathlon ens van portar un munt de bicicletes elèctriques: des de plegables fins a bicicletes per a portar fins a dos infants! La majoria dels participants van quedar impressionats de l’oferta, sobretot en provar-les! I a més a més ens van ensenyar com fer el manteniment dels nostres vehicles de mobilitat personal elèctrics, què més es pot demanar?

Circuit de patinets elèctrics i carpa d’activitats. 

Aquest any, tot fent la competència al tren tripulat, des de convivència i civisme de l’Ajuntament ens van portar una activitat única i que també va causar llargues cues d’espera. Es tracava d’un circuit d’activitat amb patinets elèctrics i manuals per ensenyar als infants la importància de respectar les senyals de circulació i conèixer les normes viàries.

Avanza amb la mobilitat sostenible. 

Avanza va venir amb un estand d’informació sobre la mobilitat al municipi on hi vam poder trobar guies de tota mena i uns photocalls meravellosos amb els que fins i tot els polítics no van poder dir que “no” a la foto.[/vc_column_text][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=”0px” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” include=”21021,21018,21015,21012,21009,21006,21003,21000,20997,20994,20964,20967,20936,20940,20970,20973,20943,20946,20976,20979,20949,20955,20982,20952,20985,20988,20958,20961,20991″][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...