Search

CCOO, PTP I FAVBAIX presenten una campanya per demanar que el Trambaix travessi el Polígon Pla (de Sant Feliu a Molins de Rei)

des. 03 2019

des.

03

2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]CCOO, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat han presentat aquest divendres 29 de novembre la campanya: “Volem el Trambaix al Pla”. L’objectiu és exigir que l’extensió del Trambaix de Sant Feliu de Llobregat a Molins de Rei (travessant el polígon el Pla), sigui inclòs al Pla Director d’Infraestructures 2021-2030 de la Generalitat de Catalunya.

Josep M. Romero, secretari general de CCOO, Lluís Carrasco, coordinador de la PTP al Baix Llobregat i Julián Carrasco, portaveu de sostenibilitat de la FAVBAIX , han comparegut en mig del polígon el Pla simbolitzant una futura parada del tramvia, per tal de destacar les fites que motiven aquesta campanya, com:

  • La millora del transport públic i, per tant, del desplaçament de les persones treballadores del Baix Llobregat.
  • L’execució d’una primera fase d’extensió del tramvia, fins el Pla i Molins de Rei en el nou PDI 2021-2030
  • Desenvolupar l’estudi previst al PDI sobre la prolongació del tramvia fins l’Estació de Quatre Camins dels FCC (Sant Vicenç dels Horts).
  • La reducció d’impactes mediambientals a la comarca i la seva implicació activa al repte global de canvi climàtic.
  • La millora de la qualitat de vida a aquests municipis, a partir de la pacificació del trànsit que implica la xarxa tramviària.

 

Que el Trambaix travessi el polígon el Pla, significaria una millora pels milers de treballadores i treballadores que treballen en aquest polígon, on, segons fonts municipals hi ha més de 150 empreses. També permetria la reducció de riscos laborals, permetria ampliar la xarxa de transport públic a la comarca i seria una aposta clara per millorar la qualitat de l’aire, objectiu necessari de diverses administracions.

L’inici del soterrament del tren a Sant Feliu aquest proper any i l’acord signat per l’ATM i l’Ajuntament de Sant Feliu per perllongar el tramvia  per la ciutat tot creant dues noves parades a Sant Feliu, fan viable l’execució d’aquest projecte abans del 2030.

La proposta es concreta en estendre el tramvia des de la ctra Sanson per l’antiga carretera Nacional 340 en un recorregut de 3 km finalitzant a la Plaça del Pont de la Cadena a Molins de Rei, el que suposaria la realització de 4 noves parades, 2 d’elles a Molins de Rei.  L’obra es de realització econòmica degut al traçat industrial i les poques exigències urbanístiques el que la fa perfectament viable.

Entre s’ha presentat el web: www.volemeltrambaixalpla.org com a espai d’informació i de recollida virtual i presencial de signatures adreçat a  persones treballadores del polígon i a la ciutadania en general. També han presentat el manifest unitari, material gràfic i infografies explicatives de la proposta.

La campanya inclourà en el futur la presentació de mocions als Ajuntaments afectats, una petició de resolució al Parlament de Catalunya i la realització durant el primer semestre del 2020 d’una marxa simbòlica des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat  fins al de Molins de Rei amb parades de cartró fent el recorregut reivindicat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...