Search

Urgeix la intervenció del servei ferroviari

gen. 23 2007

gen.

23

2007

La crisi ferroviària a la qual ens ha sotmès el Ministeri de Foment durant els darrers temps es troba lluny de la seva solució. Dos mesos després de l’anunci del Pla d’Actuació Urgent del Ministeri, el nombre de retards i avaries no s’ha reduït significativament. Els usuaris dels trens de rodalies i regionals a Catalunya se senten cada vegada més farts i impotents davant d’un servei que ni el govern central ni la Generalitat acaben de reanimar.

Com a conseqüència del pèssim servei públic ofert per Renfe i Adif, i davant les escasses expectatives de millora, la PTP declara el següent:

  • L’administració pública ha estat incapaç de satisfer les demandes de millora del servei, expressades contundentment pels ciutadans durant els darrers temps. Ni el lliurament de 10.000 signatures a la Delegació del Govern Central (no contestades), ni les repetides queixes dels usuaris, ni la manifestació de centenars de ciutadans a Sants del passat novembre, han servit per millorar de debò el servei de Renfe.
  • Tot i la incorporació de personal específic, encara ens trobem sota mínims pel que fa la informació d’incidències. Els usuaris no reben la informació bàsica dels retards a bord dels trens o a determinades estacions.
  • Reclamem, per enèsima vegada, indemnitzar els usuaris víctimes del mal servei ferroviari tal com ha suggerit recentment el Síndic de Greuges de Catalunya.
  • Demanem, amb caràcter d’urgència, el compliment dels traspassos del servei de Rodalies i Regionals previstos a l’Estatut, amb la dotació econòmica necessària per posar la xarxa al dia i recuperar la sequera inversora dels darrers deu anys.
  • Novament exigim a la Generalitat de Catalunya la intervenció immediata del servei davant de la ineficàcia i insolvència del Ministeri de Foment, per tal de defensar els interessos dels usuaris d’un ferrocarril cridat a reduir el col·lapse i accidentalitat de la nostra mobilitat
  • L’associació no descarta noves mobilitzacions socials per a què les necessitats dels usuaris de Rodalies siguin assumides pels gestors ferroviaris i pel Govern de la Generalitat.

També et pot interessar...