Search

14 municipis demostren els avantatges del transport públic a la 1a Cursa de Transports de l’Àrea de Lleida

set. 23 2011

set.

23

2011

Foto dels participants de la Ia Cursa de Transports de l'Àrea de Lleida. Plaça de l'Escorxador, Lleida. 23 de setembre de 2011■ 14 ajuntaments i més de trenta participants participen a la 1a Cursa de Transports de l’Àrea de Lleida

■ L’usuari en transport públic estalvia entre un 85 i un 94% respecte del cost real del cotxe. En combustible, l’estalvi és més de la meitat.

■ L’autobús només ha trigat 8 minuts més de mitjana que el vehicle privat. La bicicleta arriba abans que el cotxe o gairebé l’empata a les 3 rutes en què ha participat.

La Cursa de Transports és una comparativa cívica en què diverses persones es desplacen simultàniament entre dos punts per comparar els temps de viatge, costos directes, consum energètic i emissions de CO2 que generen dos o més mitjans de transport en el seu recorregut.

A la Cursa de Transports de l’Àrea de Lleida s’ha realitzat una comparativa entre cotxe i autobús des de 14 municipis fins la capital del Segrià, i s’ha afegit la bicicleta a les tres relacions més properes. Els municipis participants han estat Albatàrrec, Alcarràs, Alfarràs, Alguaire, Alpicat, Cervera, Mollerussa, Montgai, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sidamon, Tàrrega, Térmens i Torrefarrera.

 

Taula de resultats per als 14 recorreguts

Explicació dels càlculs

logo15-link Nota de premsa ATM de Lleida

logo15-link Galeria fotogràfica (cortesia ATM)

 

Repercussió en premsa

logo15-link Notícia i vídeo al Diari Segre

logo15-link Notícia i vídeo al telenotícies TV3 Comarques
(minut 0:47)

logo15-link Galeria d’imatges a l’Agència Catalana de Notícies

logo15-link Ajuntament de Tàrrega

 

20110900-cursa_cabezal

20110900-cursa_peu_lleida

També et pot interessar...