Search

80 alumnes de secundària del Joan Oró, La Mitjana i el Maria Rúbies participen en la 2a cursa escolar de mobilitat de Lleida

oct. 02 2013

oct.

02

2013

2a Cursa Escolar de l'Àrea de Lleida

La bici ha estat el mitjà de transport guanyador en tots els trajectes de la cursa, amb una velocitat mitjana de 10 km/h.

El trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d’emissions de CO2.

 

80 alumnes dels instituts Joan Oró, La Mitjana i Maria Rúbies han participat aquest dimecres en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, que per segona vegada s’ha emmarcat dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

 

L’objectiu d’aquesta activitat és treballar de forma pedagògica i amena les avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan, amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats allà, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra a Lleida per catorzè any consecutiu juntament amb centenars de municipis europeus per al foment de la qualitat de vida a les ciutats a partir de la millora de la mobilitat sostenible.
Resultats gràfics

També et pot interessar...