Search

Dia sense cotxes a Badalona 2021

set. 18 2021

set.

18

2021

[vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1636542630067{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]🚌Èxit total del dia sense cotxes a Badalona, amb la participació de diverses entitats i alta afluència de gent durant tot el dia 

🛤️La PTP presenta la seva exposició sobre la pacificació de carrers i resol dubtes als ciutadans interessants[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”far fa-newspaper” add_icon=”true” link=”target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]El passat 18 de setembre, en el marc dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, la PTP es va unir a la celebració del Dia Sense Cotxes que, enguany, va tenir lloc al carrer Francesc Layret, un dels vials clau de la ciutat en matèria de mobilitat.

En la parada que hi vam muntar, vam portar l’exposició Pacifiquem Badalona, realitzada en col·laboració amb Fridays for Future BDN el febrer d’aquest any, i que reivindica la peatonalització de l’eix viari del carrer Francesc Layret i altres carrers de la ciutat com a mesura per a la lluita contra el canvi climàtic i l’impuls de la mobilitat sostenible a la ciutat. Des de la PTP Barcelonès Nord, hem posat gran èmfasi en aquesta tasca, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, com a forma d’impulsar la mobilitat més enllà de la ciutat de Barcelona. La voluntat de treballar sobre aquest eix i la pacificació rau en la unió de les entitats per a fer pressió política vers un tema que fa temps que crema a la ciutat de Badalona.

El motiu per a portar aquesta exposició durant la jornada del Dia Sense Cotxes és perquè durant molt de temps hi ha hagut una oposició sistemàtica a la pacificació del carrer de Francesc Layret. Des de Pacifiquem Badalona hem treballat per a poder explicar i donar resposta a tots els dubtes que puguin sorgir vers la pacificació de carrers, un tema que està en creixement en els últims anys a tot Europa.[/vc_column_text][vc_single_image image=”20463″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]L’exposició compta amb 8 plafons que detallen com proposem, des de les entitats ciutadanes, que es pacifiqui aquest carrer i quines solucions donem a cada un dels modes que actualment concorren per aquest carrer. Els plafons compten també amb les alternatives d’accés al barri del Centre per part del veïnat que quedaria afectat per aquest tall permanent de carrer, que actualment ja es talla els caps de setmana i festius en horari diürn.

Portar l’exposició al carrer ens ha ajudat a connectar amb moltes ciutadanes i ciutadans, els quals es van interessar pel projecte que presentem per a la pacificació d’aquest vial. Durant les hores d’obertura vam disposar de dos tècnics experts en mobilitat per tal d’oferir xerrades “de tu a tu” amb aquelles persones que poguessin mostrar dubtes o un interès major en aprofundir sobre els detalls de l’actuació proposada. A més a més, les inquietuds i dubtes mostrats per les persones que s’interessaven, eren recollides per part dels tècnics de la PTP per tal de preparar una xerrada sobre la pacificació de carrers, experiències i aplicacions de cara a més endavant. L’exposició va comptar també amb la visita d’alguns polítics dels grups municipals.[/vc_column_text][vc_single_image image=”20469″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...