Search

La PTP expressa la seva solidaritat amb les víctimes i reclama depurar responsabilitats

febr. 11 2019

febr.

11

2019

En primer lloc la PTP vol manifestar la seva solidaritat amb les víctimes de l’accident ferroviari entre dos trens de Rodalies a Castellgalí, del passat divendres 8 de febrer. Molt especialment tenim en el nostre pensament la Raquel, una jove maquinista de Renfe, apassionada del ferrocarril, que va pagar amb la seva vida la protecció dels viatgers i viatgeres en un xoc frontal, el pitjor dels accidents possibles. Agraïm una vegada més l’esforç dels treballadors i treballadores del transport públic en pro de la seguretat dels qui hi viatgem.

Amb aquest missatge volem transmetre el nostre afecte i condol a tots els companys de feina, familiars i amics de la jove maquinista. A les 12:00 d’avui dilluns 11 de febrer es produïen manifestacions de solidaritat convocades a diversos punts de la geografia ferroviària espanyola, als quals la PTP s’hi adhereix.

Així mateix la PTP vol manifestar la seva profunda consternació perquè s’hagi produït un accident d’aquetes característiques en un entorn d’alta densitat de circulacions, a l’abric teòric d’un Centre de Tràfic Centralitzat i del sistema ASFA (Anunci de Senyals i Frenada Automàtica). Tots els sistemes de seguretat ferroviària es fonamenten en evitar els xocs frontals i per abast en primer lloc, i en segon lloc en evitar superar determinats límits de velocitats. Som per tant davant d’un tipus d’accident greu, que hauria d’haver estat evitat pel sistema de seguretat i pel qual no serveix apel·lar a l’error humà o a les inclemències meteorològiques, com ha passat en altres accidents.

Esperem que els treballs del Comitè d’Investigació d’Accidents Ferroviaris (CIAF) es facin públics com és preceptiu per llei als accidents greus i depurin responsabilitats. Més enllà de l’aclariment de les causes d’aquesta tragèdia, reclamem una compareixença al més alt nivell del ministre José Luis Ábalos, per explicar quines accions es duran a terme per evitar repetir un accident d’aquestes característiques. Considerem que el Ministeri de Foment ha de ser transparent explicant aquests fets per tal de recuperar la confiança de la societat sobre un transport que és estructuralment més segur que la resta. No ens podem permetre errades com les de l’accident de Castellgalí, que acabin portant més viatgers a la carretera, amb uns índex de seguretat molt inferiors als del ferrocarril.

També et pot interessar...