La PTP proposa les actuacions tàctiques imprescindibles per preparar el transport públic a les properes fases de la crisi COVID

Les properes fases de desconfinament suposaran un repte tant pel transport públic com pel conjunt de la mobilitat. En cas d’increment en l’ús del vehicle privat, la inevitable congestió afectarà la capacitat i el nivell de servei del transport públic de superfície.

La PTP proposa un conjunt d’actuacions per tal de donar més espai i major capacitat al transport públic per al conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona, reconvertint espais dedicats a carrils de circulació o aparcament a carril bus.  Es tracta d’actuacions tàctiques, de ràpida execució i de baix cost, i han de permetre al transport públic de absorbir la demanda del període de desconfinament en les adequades condicions sanitàries i de servei.

La PTP ha identificat un total de  39  actuacions urgents , repartides en l’àmbit del Llobregat (15 actuacions), del Besòs (11 actuacions) i la ciutat de Barcelona (13 actuacions), i que afecten tant vies urbanes com d’alta capacitat. Addicionalment, es proposen mesures complementàries en matèria de parades i de disciplina vial.

 

Podeu descarregar-vos el document en PDF fent click al següent enllaç.

Detall de les propostes

Àmbit Barcelona

Àmbit Llobregat

Àmbit Besòs

També pots descarregar aquí la presentació del document

20200520 CB proposta

Vídeo de la roda de premsa / presentació