Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a info@transportpublic.org o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu comunicacio@transportpublic.org.

Darreres notícies de la PTP

Compareixença de la PTP al Parlament de Catalunya

La PTP ha presentat el document “Objectiu Tren 2024” a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. En l’explicació als parlamentaris, s’ha insistit en la necessitat d’apostar pel ferrocarril com a estratègia central de la lluita contra canvi climàtic en el camp de la mobilitat, i s’han plantejat qüestions relacionades amb la millora de la xarxa i els seus serveis. Així mateix, s’ha respost a les preguntes formulades pels membres de la comissió sobre les alternatives a la llançadora de l’Aeroport, la pèrdua de servei ferroviari en el corredor Port Aventura-Salou-Cambrils i les alternatives de millora en la connexió entre el Vallès i l’àrea de Barcelona.

Pots veure aquí la presentació.

Declaracions de Ricard Riol a ETV: “Segueixo compromès amb la PTP i amb el transport públic, és una cosa en la que hi crec de debò”

Ricard Riol ha parlat a ETV dels canvis als òrgans rectors de la PTP. Després de 13 anys com a president, Riol ha passat el relleu a Adrià Ramírez, si bé manté la seva vinculació a la junta de l’entitat. Ha definida al nou president com una persona jove, implicada i amb molts coneixements i que, pel seu origen osonenc, aporta una sòlida vinculació amb el territori no estrictament metropolità. Durant la intervenció en el programa també es van comentar les darreres accions realitzades per la PTP: al·legacions presentades al PDU en l’entorn de les Tres Xemeneies, PDI, obres de Rodalies i la col·laboració amb l’Associació Valenciana pel Transport Públic en la elaboració d’aportacions conjuntes a l’avantprojecte de la llei estatal de mobilitat.

Més info

La PTP intervé a rtvVilafranca amb motiu del retard en el restabliment de servei a la R4

Albert Parés, delegat territorial de la PTP a l’Alt Penedès, ha denunciat a RTV Vilafranca l’incompliment del termini previst per al restabliment del servei ferroviari a la R4 de rodalies, tallat des del passat 25 de juliol entre les estacions de Martorell i Sant Sadurní d’Anoia. Aquestes afectació, que havia de finalitzar el dia 15 de novembre, s’allarga ara fins el 15 de desembre per retards en l’execució de l’obra.

El delegat de la PTP ha recordat que l’associació va demanar un bus directe Vilafranca-Martorell, una demanda que no s’ha implementat i que hauria permès mitigar l’impacte del tall. Així mateix, Albert Parés ha expressat la necessitat que l’acabament de les obres comportin es millores en els temps de recorregut i servei d’aquesta línia.

La notícia completa aquí

El Consell d’Innovació Pedagògica inclou la campanya “El transport públic ens dona més” al seu programa d’activitats

La campanya “El Transport públic ens dona més” de la PTP dissenyada en el marc del seu 25è aniversari (1993-2018) ja es troba disponible com a recurs per als centres que hi puguin tenir interès. La campanya, que inclou una exposició, s’acompanya de tallers i/o xerrades per apropar els avantatges del transport públic a centres educatius, entitats de lleure, centres cívics i de formació, casals de barri i ciutadania en general.

Troba aquí el recurs

El Ferrocarril com a estratègia per a una mobilitat sostenible i inclusiva a Catalunya

En una sessió organitzada conjuntament pels Col·legis Oficials d’Ambientòlegs i de Geògrafs, la PTP va presentar el document “Objectiu Tren 2024”. En el debat posterior, que va comptar amb la participació de destacats professionals, es van tractar temes com la capacitat actual i futura del sistema, les inversions pendents, la seva priorització i el model de mobilitat per a Catalunya. El document va ser molt ben acollit pels dos col·legis, intercanviant impressions sobre el futur del ferrocarril a Catalunya.

Més informació sobre el document 

Accés a la sessió completa 

Adrià Ramírez, president de la PTP, entrevistat a BTV sobre l’ampliació de carril bus de l’avinguda Diagonal

Adrià Ramírez, president de la PTP, entrevistat a BTV sobre l’ampliació de carril bus de l’avinguda Diagonal

En el transcurs de l’entrevista, L’Adrià Ramírez ha valorat l’inici de les obres a la Diagonal per a ampliar el carril bus com una “molt bona notícia” . Ha recordat que un estudi de la PTP va detectar una amplada absolutament insuficient del carril bus en aquesta via, una de les que soporta un major trànsit d’autobusos, i que això afecta la seva freqüència i velocitat. Així mateix, el president de la PTP va expressar la seva confiança en que aquesta millora en la disponibilitat d’espai per a la mobilitat sostenible a la Diagonal sigui un precedent per a la connexió del tramvia entre Francesc Macià i Glòries en el termini més breu possible.

Fes click aquí per veure l’entrevista completa

L’ATM inicia la campanya “Nosaltres i tu, fem el viatge segur”

L’ATM inicia avui una campanya amb explicacions sobre les mesures sanitàries que estan aplicant els operadors del transport públic, així com unes recomanacions als usuaris en els seus desplaçaments.
Des de la PTP donem ple suport a aquesta campanya, molt oportuna per evitar l’estigmatització, sense cap base real, del transport public

Més informació fent clic aquí

La PTP es reuneix amb la CUP

Membres de la nova junta de la PTP s’han reunit una representació de la CUP. En la trobada s’han intercanviat punts de vista sobre sobre la mobilitat a Catalunya, la necessitat de millorar el transport públic, ara afectat pel COVID, així com les problemàtiques derivades per l’eliminació dels peatges a les vies d’alta capacitat i per la posta en marxa de la T-mobilitat. Per part de la PTP s’han presentat les propostes contingudes el el document Objectiu Tren 2024 i s’ha posat de manifest la necessitat de la unió dels tramvies per la Diagonal, més enllà del conflicte pel model d’explotació heretat. Les dues parts s’han emplaçat a mantenir la col·laboració en aquells aspectes que fan referència a la mobilitat activa i els transports en comú.

La PTP – Barcelonès Nord es reuneix amb l’alcaldia de Badalona

La PTP – Barcelonès Nord ha mantingut una reunió amb l’alcaldia de Badalona per a conèixer les prioritats polítiques de l’Ajuntament en matèria de mobilitat, així com per aportar la visió de la pròpia entitat en la aquestes matèries.

En la reunió s’ha tractat la problemàtica del carrer Francesc Layret, que reivindiquem que passi a illa de vianants a curt termini, així com la voluntat de treballar en els àmbits de Tres Xemeneies, façana marítima i carril bus com a idees indispensables a mig i llarg termini.

El consistori badaloní i la PTP es comprometen a col·laborar en les iniciatives municipals relacionades amb el transport públic i la sostenibilitat.

Més informació a la plana del Barcelonès Nord.

“Volem el Trambaix al Pla” presenta al·legacions al PDI 2021-2030

La Plataforma “Volem Trambaix al Pla” valora positivament el Pla Director d’Infraestructures però es demana una parada a l’inici del polígon industrial i una modificació del traçat de pas del tramvia per l’interior de Molins de Rei. La inclusió ja va ser recollida als anteriors PDI, però ara es comença a parlar de dates concretes en dues fases, després de 20 anys d’aquesta demanda hisòrica. La PTP dona ple suport a aquesta proposta, que també ha estat inclosa a les nostres al·legacions al PDI.

Declaracions Lluís Carrasco ETV (delegat territorial de la PTP al Baix Llobregat).

Al·legacions de la Plataforma.

Xarxes socials

S'ha de donar més prioritat al tram central de la línia, per tal d'explotar totes les seves potencialitats #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

https://t.co/Qt9QY83l1W

Ronda Universitat: segueixen els treballs... #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

https://t.co/zJwSRY4TDn

Com afecten les desigualtats en la #mobilitat ? Ho estem analitzant des d’ @Ecoserveis i ens agradaria comptar amb la teva opinió
https://t.co/CsHYjEVkeO

Un pas més en la connexió transfronterera #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

https://t.co/93eUxxubje

#ComunicatPTP 🖱️ https://t.co/6TZGXqiyUN

L’avaria dels ascensors comporta que la cadena d' #accessibilitat dels serveis es trenqui i aquest #transportpublic deixa de ser utilitzable (o utilitzable amb seguretat) per molts grups de la població

@entitatecom @CatalunyaCamina

Load More...