Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a [email protected] o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu [email protected]

Darreres notícies de la PTP

Article: La gratuïtat del transport públic, una bona eina per afavorir el seu ús?

El delegat de la PTP al Baix Llobregat, Lluís Carrasco, ha fet ressó del comunicat de la PTP vers la gratuïtat del transport públic al diari digital “El baix”. Des de la PTP sempre celebrem qualsevol mesura en favor de la promoció del transport públic, tanmateix ens preocupa que aquesta decisió pugui afectar a la futura inversió en transport públic. Podeu llegir l’article sencer al següent link: La gratuïtat del transport públic, una bona eina per afavorir el seu ús? Per Lluís Carrasco – elBaix.cat

Objectiu Tren 2024, cada dia més a prop de totes

Des de la PTP volem fer-nos ressò d’aquesta iniciativa que han dut a terme els Amics del Ferrocarril de Valls i l’Alt Camp on hi podem trobar una proposta en la línia de l’Objectiu Tren 2024 respecte a la necessitat d’extendre serveis semidirectes a Valls. Celebrem que hi hagi entitats que comulguin amb iniciatives que defensem des de la PTP i esperem que les propostes no es quedin en només això i passin a ser una realitat.

Amics del Ferrocarril de Valls proposa allargar l’R2-Sud fins a la localitat (diarimes.com)

L’Aliança Ibèrica pel Ferrocarril emplaça als governs d’Espanya i Portugal a apostar pel tren

15 organitzacions socials, sindicals i ambientalistes -entre elles la PTP- de tots dos països insten al transvasament urgent de viatgers i mercaderies de la carretera als raïls per frenar la crisi climàtica. La plataforma proposa rehabilitar línies degradades com la Conca – Utiel, recuperar serveis internacionals diürns i nocturns i acabar amb l’aïllament de la Península respecte de la resta d’Europa.

En aquest enllaç podreu visualitzar l’enregistrament de la roda de premsa i en aquest altre a la Nota de Premsa.

La PTP i l’Ajuntament del Prat presenten un estudi sobre connexions ferroviàries amb alternatives a l’ampliació de l’aeroport del Prat

La presentació de l’estudi anirà a càrrec de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i del president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Adrià Ramírez.

Mitjançant aquest informees volen promoure alternatives per a un model d’infraestructures sostenible, adequat a l’actual context d’emergència climàtica.

  • Acte: Presentació de la proposta per millorar les connexions ferroviàries per vertebrar un sistema aeroportuari català
  • Dia: Dimecres, 15 de setembre
  • Hora: 11.30 h
  • Lloc: Davant de l’estació de Renfe del Prat de Llobregat (exterior)

La PTP celebra l’obertura de l’intercanviador d’Ernest Lluch

L’estació d’Ernest Lluch serà enllaç entre el TramBaix inaugurat el 2004 i la L5 del Metro, així com amb les línies D20 i H8 urbanes de TMB, sense oblidar la necessitat d’un carril bus des de Collblanc al Pont d’Esplugues.

La PTP ha defensat aquesta nova estació com una de les prioritàries en l’àmbit del Baix Llobregat, permetent en fàcil i ràpid enllaç entre els dos modes ferroviaris. A cavall dels termes municipals de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, es preveu que facin ús de l’estació 15.000 persones al dia, el 15% de les quals faran enllaç amb tram. La PTP es congratula de l’obertura tot i que lamenta la lentitut en la seva execució, amb l’estrena 16 anys després de l’obertura del Tram.

Aquesta nova obertura ajudarà també a consolidar les noves estacions de l’L9 i L10 inaugurades recentment, i fa encara més necessari reordenar Zona Universitaria amb visió de hub intermodal. D’altra banda, la PTP seguirà defensant pel que fa a la xarxa de tramvia del Baix Llobregat la simplificació del traçat entre Barcelona i Esplugues de forma més directe per donar millor velocitat comercial als extrems de línies així com l’ampliació dins al Baix Llobregat fins a Molins de Rei.

Renfe suspèn en matèria d’integració de la bicicleta al tren

La federació Europea de Ciclistes (ECF) ha publicat una anàlisi sobre el servei que ofereixen els diferents operadors europeus per als ciclistes, comparant entre altres la disponibilitat d’espai als trens, les places d’aparcament a les estacions, la facilitat de càrrega i desc+arrgea, les tarifes que s’apliquen, etc. En aquest estudi, RENFE ha quedat classificada en darrer lloc, per sota de tota la resta d’operadors eurpeus. Una veghada més, des de la PTP insistim que la integaració de la bicicleta al transport públic és una exigència imprescindible si de debò volem avançar cap a una mobilitat sostenible.

Valoració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya

Des de la PTP portem, juntament amb d’altres entitats del sector, forces mesos treballant en una proposta conjunta de valoració del nou pla de recuperació de l’estat, que compta amb l’ús dels fons europeus Next Generation per a la seva realització.

El proper dimarts 6 de juliol de 2021 a les 18h el grup de treball Prosoxi presentarà la seva valoració d’aquest pla, una proposta ja acceptada per la Comissió Europera. En el document que es presenta (adjunt a baix) es ressalten aquells punts que fan dubtar que els plans que es desenvolupin avancin pel bon camí en sostenibilitat i justícia social, així com també aquells d’altres aspectes que sí estan enfocats positivament.

Podeu inscriureus a la sessió telemàtica a l’enllaç següent.

Enquesta sobre la línia de ferrocarril de La Pobla

Benvolguts simpatitzants.
Des de la PTP fa anys que defensem i treballem per millorar el servei de La Pobla, és per això que volem conèixer la vostra opinió sobre la mateixa. Aquí trobareu lenllaç de l’enquesta per conèixer l’opinió, tant dels pallaresos i pallareses com dels visitants, sobre la línia de ferrocarril de la Pobla, que llancem amb motiu del 70è aniversari de la Línia. Els ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur col·laboren en aquest projecte al costat de la PTP. Ben aviat tindreu notícies sobre com evoluciona aquesta efemèride i els actes que farem per la mateixa, estigueu atents!
Qualsevol persona hi pot opinar. La presentació dels resultats de l’enquesta es farà a la tardor coincidint amb els actes de celebració del 70è aniversari de l’arribada del tren a la Pobla de Segur.
Us animem a participar i a difondre-la entre els vostres coneguts.

Xarxes socials

🙌 Aquesta tarda, no facis plans! #DiaSenseCotxesMolins2022

Molins de Rei celebra el #DiaSenseCotxes amb un Trivial i una exposició "El trasport públic ens dona més"!

Vine a participar! 🏁🚌
Amb @solerisauret i @AjMolinsdeRei

#Mobilitat2022

👏 Tornem a celebrar el #DiaSenseCotxes a L’#Hospitalet de Llobregat amb la clàssica Fira d'entitats!

Vine! Podràs participar en el sorteig d’una #BiciElèctrica!! 🚲

A les 20h es realitzarà el sorteig davant l’stand de l’Ajuntament.

T'esperem!

4

🏁2a Cursa de Transports d’#Osona!

👏 Amb @OsonaambBici, @defensemR3, el col·lectiu d’usuaris de l’e12 i @SomMobilitat, i amb el suport dels @AjTorello i #AjuntamentdeManlleu!

#CursaOsona2022
Setmana Europea de la #Mobilitat2022

2

La 19a #CursaBarcelona2022 es mou i fa moure!

👏🏼 Felicitats als/les participants!

#MobilityWeek
#Mobilitat2022

[insta-gallery id="2"]