Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a info@transportpublic.org o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu comunicacio@transportpublic.org.

Darreres notícies de la PTP

Intervenció de la PTP en un programa sobre la supressió del servei ferroviari entre Port Aventura i Cambrils

La PTP ha participat en el programa de televisió Connecticat dedicat a commemorar l’any de suspensió del servei ferroviari entre Salou i Cambrils. Contrarrestant les intervencions dels alcaldes, que han llançat incomprensibles elogis a “l’alliberament de la mobilitat” que ha suposat la suspensió del servei ferroviari, la intervenció del representant de la PTP ha posat de manifest l’error que ha suposat el tancament, la pèrdua de viatgers que ha ocasionat i l’oportunitat perduda d’una transformació gradual amb permanència del servei.
Podeu veure el programa complet en aquest enllaç. La intervenció del representant de la PTP és al minut 5.30

https://www.alacarta.cat/connecticat/tall/un-any-sense-trens-i-les-vies-encara-continuen-a-salou-i-cambrils

Trobada entre ANDRail i la PTP

La PTP ha mantingut una reunió formal amb ANDRail, entitat que impulsa el projecte d’arribada del ferrocarril al principat d’Andorra. Les dues entitats han acordat col·laborar regularment en els projectes d’interés comú, i en especial en la realització del ramal entre l’estació d’Alp (línia R3) i la capital andorrana, una proposta que ja va ser inclosa en el document Objectiu Tren 2024.

R15: tallada per als viatgers, oberta per a les mercaderies

La plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre denuncia la situació de la R15 entre Reus i Flix, fins avui tancada al servei de viatgers a pesar de que hi ciculen trens de mercaderies sense cap problema. El motiu no és un problema d’infraestructura, sinó que no s’han netejat de neu els accessos a les estacions. Podeu sentir la intervenció del representant  de Trens Dignes aquí:

https://www.radiomoradebre.cat/wp/tag/plataforma-trens-dignes/

Des de la PTP ens sumem a aquesta denúncia. Resulta increïble que mentre que s’ha fet un esforç ingent per netejar les carreteres, cap de les administracions concernides hagi tingut en compte la conveniència d’una acció molt més senzilla: alliberar de neu les andanes i els accessos fins a les estacions. Pel que sembla, el transport públic sempre per darrera del privat.

La PTP tanca l’oficina per Nadal

Del 23 de desembre al 4 de gener, les oficines de la PTP romanen tancades per vacances de Nadal.

Podeu seguir contactant amb la PTP a través de correu electrònic o missatgeria instantània de Whatsapp.

Molt bones festes!

Reclamem una solució per a l’accés a la T1 des de l’estació de rodalies de l’Aeroport

La concentració de tota l’operativa aeroportuària a la terminal 1 ha anat acompanyada de la cancel·lació de la llançadora que facilitava l’enllaç entre les dues terminals. Una decisió que seria lògica si no fos que l’estació  de rodalies de l’Aeroport es troba precisament a la terminal 2, que és  la que no presta servei, i que tots viatgers que hi arriben per tren han de traslladar-se fins a la terminal 1.

Es tracta d’una situació absurda: el passatger arriba amb un títol vàlid fins a una estació de rodalies anomenada “Aeroport”, però que no és el lloc d’on surten els avions. Per anar des d’aquesta estació fins a la terminal operativa té dues alternatives: el metro (per a la qual cosa per a un trajecte d’una única parada haurà de pagar el preu especial de bitllet a l’aeroport) o la línia 46 de TMB 46, que no té cap coordinació amb els horaris del ferrocarril i que presenta dificultats d’identificació del servei i de localització del punt de parada per a qualsevol usuari no habitual.

Des de la PTP proposem que mentre es mantingui la suspensió de la llançadora, el títol utilitzat a Rodalies sigui vàlid per a efectuar el trajecte en metro entre les terminals T2 i T1.; i que s’informi per la megafonia dels trens d’aquesta circumstància. Donat l’escàs trànsit que s’està produint a causa de la pandèmia, el cost d’aquesta mesura seria testimonial i en tot cas molt menor que l’estalvi econòmic que ha representat per a AENA la suspensió de la llançadora de connexió entre terminals.

Compareixença de la PTP al Parlament de Catalunya

La PTP ha presentat el document “Objectiu Tren 2024” a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. En l’explicació als parlamentaris, s’ha insistit en la necessitat d’apostar pel ferrocarril com a estratègia central de la lluita contra canvi climàtic en el camp de la mobilitat, i s’han plantejat qüestions relacionades amb la millora de la xarxa i els seus serveis. Així mateix, s’ha respost a les preguntes formulades pels membres de la comissió sobre les alternatives a la llançadora de l’Aeroport, la pèrdua de servei ferroviari en el corredor Port Aventura-Salou-Cambrils i les alternatives de millora en la connexió entre el Vallès i l’àrea de Barcelona.

Pots veure aquí la presentació.

Declaracions de Ricard Riol a ETV: “Segueixo compromès amb la PTP i amb el transport públic, és una cosa en la que hi crec de debò”

Ricard Riol ha parlat a ETV dels canvis als òrgans rectors de la PTP. Després de 13 anys com a president, Riol ha passat el relleu a Adrià Ramírez, si bé manté la seva vinculació a la junta de l’entitat. Ha definida al nou president com una persona jove, implicada i amb molts coneixements i que, pel seu origen osonenc, aporta una sòlida vinculació amb el territori no estrictament metropolità. Durant la intervenció en el programa també es van comentar les darreres accions realitzades per la PTP: al·legacions presentades al PDU en l’entorn de les Tres Xemeneies, PDI, obres de Rodalies i la col·laboració amb l’Associació Valenciana pel Transport Públic en la elaboració d’aportacions conjuntes a l’avantprojecte de la llei estatal de mobilitat.

Més info

La PTP intervé a rtvVilafranca amb motiu del retard en el restabliment de servei a la R4

Albert Parés, delegat territorial de la PTP a l’Alt Penedès, ha denunciat a RTV Vilafranca l’incompliment del termini previst per al restabliment del servei ferroviari a la R4 de rodalies, tallat des del passat 25 de juliol entre les estacions de Martorell i Sant Sadurní d’Anoia. Aquestes afectació, que havia de finalitzar el dia 15 de novembre, s’allarga ara fins el 15 de desembre per retards en l’execució de l’obra.

El delegat de la PTP ha recordat que l’associació va demanar un bus directe Vilafranca-Martorell, una demanda que no s’ha implementat i que hauria permès mitigar l’impacte del tall. Així mateix, Albert Parés ha expressat la necessitat que l’acabament de les obres comportin es millores en els temps de recorregut i servei d’aquesta línia.

La notícia completa aquí

El Consell d’Innovació Pedagògica inclou la campanya “El transport públic ens dona més” al seu programa d’activitats

La campanya “El Transport públic ens dona més” de la PTP dissenyada en el marc del seu 25è aniversari (1993-2018) ja es troba disponible com a recurs per als centres que hi puguin tenir interès. La campanya, que inclou una exposició, s’acompanya de tallers i/o xerrades per apropar els avantatges del transport públic a centres educatius, entitats de lleure, centres cívics i de formació, casals de barri i ciutadania en general.

Troba aquí el recurs

El Ferrocarril com a estratègia per a una mobilitat sostenible i inclusiva a Catalunya

En una sessió organitzada conjuntament pels Col·legis Oficials d’Ambientòlegs i de Geògrafs, la PTP va presentar el document “Objectiu Tren 2024”. En el debat posterior, que va comptar amb la participació de destacats professionals, es van tractar temes com la capacitat actual i futura del sistema, les inversions pendents, la seva priorització i el model de mobilitat per a Catalunya. El document va ser molt ben acollit pels dos col·legis, intercanviant impressions sobre el futur del ferrocarril a Catalunya.

Més informació sobre el document 

Accés a la sessió completa 

Xarxes socials

🔊 Diumenge 31 tenim una nova cita per reivindicar que respirar net és un dret i que cal un repartiment més just de l'espai públic!

📅Diumenge 31 de gener
⏰11:30h
🎯N-II Estació de tren de Premià

#RecuperemBaixMaresme #RecuperemLaCiutat

Des de la PTP us compartim la primera de les entrevistes de veu i imatge que es van gravar l'any passat des de la FMSS a líders de les ciutats europeus sobre "La mobilitat post-covid" #transportpublic #mobilitat #transportepublico #movilidad #PTP

https://t.co/tqoDSHSUD8

Barcelona tindrà tramvia per la Diagonal després d'anys d'alt voltatge polític. Per al Quinze de @publico_es en parlo amb alguns protagonistes com l'exalcalde Hereu. A tots els he preguntat: per què ha costat tant arribar a un consens?

🚊👉 https://t.co/VtHStgvPYK 📷 @BruAguilo

📺 #LACOMARCAL 21:30 h | Avui al programa:
👉 Situació ferroviària del territori, amb Daniel Pi, de l'Associació de Promoció del @transportpublic
👉 Descobrim un nou comerç històric: Ca la Cotillaire, a Santa Coloma de Queralt

▶️ No t'ho perdis!

Des de ISGlobal ens fan arribar el nou lloc web que han obert per avaluar l'impacte de la contaminació de l'aire en la salut!

Feu-hi un bon cop d'ull! #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

https://t.co/O00kbLQ8cb

Load More...
[insta-gallery id="2"]