Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a [email protected] o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu [email protected]

Darreres notícies de la PTP

Evolució del mercat ferroviari

La Comissió Europea ha presentat el seu setè informe (13.01.2021) sobre l’evolució del mercat ferroviari. L’informe comprèn una àmplia gamma de punts, com ara el creixement del mercat ferroviari, la infraestructura i els serveis disponibles, l’estat de la xarxa, la congestió i les barreres a serveis ferroviaris més eficaços.

Les dades i la informació proporcionades per l’informe també s’incorporaran a les activitats de l’Any Europeu del Ferrocarril, la iniciativa de la Comissió Europea per fomentar l’ús del ferrocarril tant pels ciutadans com per les empreses.

Tot i que l’informe ofereix una visió general d’alt nivell dels principals fets, l’anàlisi completa es presenta al document de treball dels serveis de la Comissió que l’acompanya.

Des de 2007, la Comissió ha recollit dades de l’evolució del mercat ferroviari als Estats membres a través de qüestionaris.

Drets dels viatgers ferroviaris

Annexe a aquest post podeu trobar el text de la Comissió Europea que parla i explica una mica el joc d’acords entre el Parlament, el Consell i la Comissió europeus en relació als drets dels viatgers ferroviaris.

La Comissió, hi explica, que volia anar més enllà, però en ares de l’esperit de cooperació, accepta el ritme de les altres institucions pel que fa la refosa del Reglament (CE) núm. 1371/2007 del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d’octubre de 2007, sobre els drets i les obligacions dels viatgers ferroviaris.

El Full de ruta sobre el Nou marc de mobilitat urbana de la UE

Els fulls de ruta tenen per objecte informar als ciutadans i a les parts interessades de la tasca de la Comissió perquè puguin fer-hi comentaris i participar efectivament en futures consultes. Als ciutadans i a les parts interessades se’ls invita especialment a donar l’opinió sobre la comprensió que té la Comissió dels problemes i sobre les possibles solucions i, també, a posar a l’abast tota la informació rellevant de què disposin.

La PTP us posa a l’abast aquest procés europeu de presa de decisions. S’hi poden fer contribucions i us animem a fer-hi una ullada per a dir-hi la vostra! Estem segurs que des de la PTP hi tenim molt a dir!

Aquest Full de ruta tracta sobre la mesura núm.20 de les 82 mesures que preveu adoptar la Comissió Europea, recollides al Pla d’Acció annex a l’Estratègia de mobilitat sostenible i intel·ligent: encaminar el transport europeu vers al futur. Fins el 25 d’aquest mes s’hi poden fer observacions i comentaris: comentaris

A fi de contribuir al paquet sobre mobilitat urbana de la UE i a assolir l’objectiu climàtic el 2050, el Nou marc de mobilitat urbana de la UE proposarà mesures per incentivar els països de la UE perquè despleguin sistemes de transport urbà segurs, accessibles, inclusius, assequibles, intel·ligents, resilients i sense emissions.

Així mateix, la iniciativa tractarà sobre la contaminació i la congestió dels transports i treu ensenyances dels efectes de la COVID-19 sobre el transport públic, per tal de contribuir a la transició cap a una economia climàticament neutra i un transport sense emissions a nivell local

Els comentaris es tindran en compte a l’hora de continuar elaborant i afinant la iniciativa. La Comissió resumirà les contribucions rebudes en un informe de síntesi que explicarà com s’han de tenir en compte i, si s’escau, per què algunes no poden incorporar-s’hi. Els comentaris rebuts es publicaran en el web citat.

Junta Oberta a socis de la PTP: Peatge interurbà

Benvolguts i benvolgudes membres de la PTP!

La situació de pandèmia ha fet que no ens puguem veure des de fa molt de temps, i des de la PTP volem posar fi a aquest distanciament, encara que sigui de forma virtual.

És per això que us convidem el proper dimarts 25 de maig de 2021 a les 18:30h a participar a una sessió telemàtica a través de Google Meet per debatre un tema més que rellevant al nostre territori: l’aixecament de barreres del peatge interurbà.

Volem saber la vostra opinió sobre la gratuïtat de les autopistes i quines alternatives proposem a la desaparició dels peatges.

L’ordre del dia de la sessió és el que segueix:

  1. Presentació de la situació
  2. Torn obert de paraules al territori
  3. Plantejament de solucions
  4. Debat
  5. Posicionament

Per a confirmar la vostra assistència, podeu fer-ho a través de l’enllaç que trobareu a la intranet, uns dies abans de la jornada rebreu l’enllaç de connexió.

Entrevista a Enredat i PTP a Ràdio Molins de Rei en referència al darrer comunicat sobre accessibilitat

Entrevista realitzada arrel del comunicat on l’Associació per la Promoció del Transport Públic, la Federació ECOM de persones amb discapacitat física i orgànica, i l’entitat de vianants Catalunya camina, exigeixen a ADIF i RENFE Rodalies recuperar els creuaments practicables entre andanes a nivell de vies, tancats de manera unilateral a diferents estacions com Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet.

Accedir a l’entrevista aquí.

Presentació del Pla de Rodalies als Socis de la PTP

El proper 17 de febrer a les 18:00h la PTP us ofereix l’oportunitat d’assistir a una presentació telemàtica del Pla de Rodalies, a càrrec de Pere Macias, pensada per a socis de l’entitat i amb la possibilitat de fer preguntes. Aquest pla es va presentar el passat 11 de desembre de 2020 en públic, i conté les propostes d’inversió i estudi per a la xarxa de Rodalies del període 2020-2030.

Podeu trobar informació sobre el Pla de Rodalies en aquesta presentació.

 

Per a poder gestionar les inscripcions, podeu entrar a la vostra intranet on hi teniu el formulari. Us farem arribar al correu electrònic que indiqueu l’enllaç de la trobada.

No us ho perdeu!

Intervenció de la PTP en un programa sobre la supressió del servei ferroviari entre Port Aventura i Cambrils

La PTP ha participat en el programa de televisió Connecticat dedicat a commemorar l’any de suspensió del servei ferroviari entre Salou i Cambrils. Contrarrestant les intervencions dels alcaldes, que han llançat incomprensibles elogis a “l’alliberament de la mobilitat” que ha suposat la suspensió del servei ferroviari, la intervenció del representant de la PTP ha posat de manifest l’error que ha suposat el tancament, la pèrdua de viatgers que ha ocasionat i l’oportunitat perduda d’una transformació gradual amb permanència del servei.
Podeu veure el programa complet en aquest enllaç. La intervenció del representant de la PTP és al minut 5.30

https://www.alacarta.cat/connecticat/tall/un-any-sense-trens-i-les-vies-encara-continuen-a-salou-i-cambrils

Trobada entre ANDRail i la PTP

La PTP ha mantingut una reunió formal amb ANDRail, entitat que impulsa el projecte d’arribada del ferrocarril al principat d’Andorra. Les dues entitats han acordat col·laborar regularment en els projectes d’interés comú, i en especial en la realització del ramal entre l’estació d’Alp (línia R3) i la capital andorrana, una proposta que ja va ser inclosa en el document Objectiu Tren 2024.

R15: tallada per als viatgers, oberta per a les mercaderies

La plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre denuncia la situació de la R15 entre Reus i Flix, fins avui tancada al servei de viatgers a pesar de que hi ciculen trens de mercaderies sense cap problema. El motiu no és un problema d’infraestructura, sinó que no s’han netejat de neu els accessos a les estacions. Podeu sentir la intervenció del representant de Trens Dignes aquí:

https://www.radiomoradebre.cat/wp/tag/plataforma-trens-dignes/

Des de la PTP ens sumem a aquesta denúncia. Resulta increïble que mentre que s’ha fet un esforç ingent per netejar les carreteres, cap de les administracions concernides hagi tingut en compte la conveniència d’una acció molt més senzilla: alliberar de neu les andanes i els accessos fins a les estacions. Pel que sembla, el transport públic sempre per darrera del privat.

Xarxes socials

📢 Renfe vinilarà trens de Rodalies, Ave i Llarga Distància per a commemorar el Dia de l'Orgull LGTBI! 🏳️‍🌈

🌈Sota el lema, 'Renfe amb Orgull', l'operadora se suma simbòlicament a la celebració

📌🚆A Rodalies de Catalunya, és vinilaran 30 trens

🔗http://ow.ly/dRGQ50FfaLD

Contenta perquè molts projectes de mobilitat sostenible han sortit elegits als #PressupostosParticipatiusBCN Aquí projectes seleccionats 👉🏼
Fil! 1/4
https://www.decidim.barcelona/processes/PressupostosParticipatius/f/4517/

👉🛬Demà al Prat participem al debat de @pembarcelona sobre el futur de l'aeroport del Prat al El Cèntric
ℹ️https://barcelonadema-participa.cat/processes/metropoli-resilient/f/69/meetings/55?utm_source=Llista+Pla+Estrat%C3%A8gic+Metropolit%C3%A0+de+Barcelona&utm_campaign=ad7c4fe217-Convocat%C3%B2ria.+Jornada+Inicial+Intel%C2%B7ligent_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_52a3b2421c-ad7c4fe217-244096632

[insta-gallery id="2"]