Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a [email protected] o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu [email protected]

Darreres notícies de la PTP

La PTP i l’Ajuntament del Prat presenten un estudi sobre connexions ferroviàries amb alternatives a l’ampliació de l’aeroport del Prat

La presentació de l’estudi anirà a càrrec de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i del president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Adrià Ramírez.

Mitjançant aquest informees volen promoure alternatives per a un model d’infraestructures sostenible, adequat a l’actual context d’emergència climàtica.

  • Acte: Presentació de la proposta per millorar les connexions ferroviàries per vertebrar un sistema aeroportuari català
  • Dia: Dimecres, 15 de setembre
  • Hora: 11.30 h
  • Lloc: Davant de l’estació de Renfe del Prat de Llobregat (exterior)

La PTP celebra l’obertura de l’intercanviador d’Ernest Lluch

L’estació d’Ernest Lluch serà enllaç entre el TramBaix inaugurat el 2004 i la L5 del Metro, així com amb les línies D20 i H8 urbanes de TMB, sense oblidar la necessitat d’un carril bus des de Collblanc al Pont d’Esplugues.

La PTP ha defensat aquesta nova estació com una de les prioritàries en l’àmbit del Baix Llobregat, permetent en fàcil i ràpid enllaç entre els dos modes ferroviaris. A cavall dels termes municipals de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, es preveu que facin ús de l’estació 15.000 persones al dia, el 15% de les quals faran enllaç amb tram. La PTP es congratula de l’obertura tot i que lamenta la lentitut en la seva execució, amb l’estrena 16 anys després de l’obertura del Tram.

Aquesta nova obertura ajudarà també a consolidar les noves estacions de l’L9 i L10 inaugurades recentment, i fa encara més necessari reordenar Zona Universitaria amb visió de hub intermodal. D’altra banda, la PTP seguirà defensant pel que fa a la xarxa de tramvia del Baix Llobregat la simplificació del traçat entre Barcelona i Esplugues de forma més directe per donar millor velocitat comercial als extrems de línies així com l’ampliació dins al Baix Llobregat fins a Molins de Rei.

Renfe suspèn en matèria d’integració de la bicicleta al tren

La federació Europea de Ciclistes (ECF) ha publicat una anàlisi sobre el servei que ofereixen els diferents operadors europeus per als ciclistes, comparant entre altres la disponibilitat d’espai als trens, les places d’aparcament a les estacions, la facilitat de càrrega i desc+arrgea, les tarifes que s’apliquen, etc. En aquest estudi, RENFE ha quedat classificada en darrer lloc, per sota de tota la resta d’operadors eurpeus. Una veghada més, des de la PTP insistim que la integaració de la bicicleta al transport públic és una exigència imprescindible si de debò volem avançar cap a una mobilitat sostenible.

Valoració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya

Des de la PTP portem, juntament amb d’altres entitats del sector, forces mesos treballant en una proposta conjunta de valoració del nou pla de recuperació de l’estat, que compta amb l’ús dels fons europeus Next Generation per a la seva realització.

El proper dimarts 6 de juliol de 2021 a les 18h el grup de treball Prosoxi presentarà la seva valoració d’aquest pla, una proposta ja acceptada per la Comissió Europera. En el document que es presenta (adjunt a baix) es ressalten aquells punts que fan dubtar que els plans que es desenvolupin avancin pel bon camí en sostenibilitat i justícia social, així com també aquells d’altres aspectes que sí estan enfocats positivament.

Podeu inscriureus a la sessió telemàtica a l’enllaç següent.

Enquesta sobre la línia de ferrocarril de La Pobla

Benvolguts simpatitzants.
Des de la PTP fa anys que defensem i treballem per millorar el servei de La Pobla, és per això que volem conèixer la vostra opinió sobre la mateixa. Aquí trobareu lenllaç de l’enquesta per conèixer l’opinió, tant dels pallaresos i pallareses com dels visitants, sobre la línia de ferrocarril de la Pobla, que llancem amb motiu del 70è aniversari de la Línia. Els ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur col·laboren en aquest projecte al costat de la PTP. Ben aviat tindreu notícies sobre com evoluciona aquesta efemèride i els actes que farem per la mateixa, estigueu atents!
Qualsevol persona hi pot opinar. La presentació dels resultats de l’enquesta es farà a la tardor coincidint amb els actes de celebració del 70è aniversari de l’arribada del tren a la Pobla de Segur.
Us animem a participar i a difondre-la entre els vostres coneguts.

12 breus lliçons sobre mobilitat a Europa

Des de la PTP volem donar difusió a l’informe que ha elaborat la Fundació Heinrich-Böll-Stiftung European Union en relació a la mobilitat: European Mobility Atlas 2021 (contingut exclusivament en anglès)

L’Atles de la Mobilitat Europea 2021 analitza fets i xifres clau del transport i la mobilitat a Europa, per contribuir als esforços vers una mobilitat sostenible i justa a la Unió Europea. Les principals conclusions de l’Atles se sintetitzen en aquestes 12 breus lliçons.

Properament, al setembre, la PTP, en col·laboració amb la Fundació Heirinch Böll realitzarem un acte de presentació d’aquest Atles. Entre tant, us facilitem la versió traduïda al català de les 12 lliçons sobre mobilitat extretes.

La T-Mobilitat: què n’opina la PTP?

La PTP va participar ahir al programa bàsics de BTV per parlar sobre la T-Mobilitat. Aquest títol, en tant que esperat durant molts anys (des del seu anunci l’anmy 2015) ha començat amb una implantació territorial poc ambiciosa i limitada. De moment, només es parla de la regió metropolitana i no de la integració a nivell tarifari a tot Catalunya. La PTP demanem que la T-Mobilitat s’implanti a tot l’àmbit territorial amb una clara explicació del perquè s’ha trigat tant.

Daniel Pi – portaveu de la PTP – Mira aquí la intervenció!

Evolució del mercat ferroviari

La Comissió Europea ha presentat el seu setè informe (13.01.2021) sobre l’evolució del mercat ferroviari. L’informe comprèn una àmplia gamma de punts, com ara el creixement del mercat ferroviari, la infraestructura i els serveis disponibles, l’estat de la xarxa, la congestió i les barreres a serveis ferroviaris més eficaços.

Les dades i la informació proporcionades per l’informe també s’incorporaran a les activitats de l’Any Europeu del Ferrocarril, la iniciativa de la Comissió Europea per fomentar l’ús del ferrocarril tant pels ciutadans com per les empreses.

Tot i que l’informe ofereix una visió general d’alt nivell dels principals fets, l’anàlisi completa es presenta al document de treball dels serveis de la Comissió que l’acompanya.

Des de 2007, la Comissió ha recollit dades de l’evolució del mercat ferroviari als Estats membres a través de qüestionaris.

Drets dels viatgers ferroviaris

Annexe a aquest post podeu trobar el text de la Comissió Europea que parla i explica una mica el joc d’acords entre el Parlament, el Consell i la Comissió europeus en relació als drets dels viatgers ferroviaris.

La Comissió, hi explica, que volia anar més enllà, però en ares de l’esperit de cooperació, accepta el ritme de les altres institucions pel que fa la refosa del Reglament (CE) núm. 1371/2007 del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d’octubre de 2007, sobre els drets i les obligacions dels viatgers ferroviaris.

Xarxes socials

Gràcies @JovesEco i @mllturro per convidar-nos a @transportpublic a l’acte d’aquest matí on hem pogut compartir les nostres idees. La mobilitat del futur serà en transport públic i bicicleta o no serà. ♻️🚌🚃🚲
Ha estat un goig fer-ho al parc Central de Santa Perpètua de Mogoda https://twitter.com/joveseco/status/1528298707560583171

Joves Ecosocialistes #EnComú 🍉@JovesEco

🌱Aprofitem el bon temps de diumenge i sortim al sol del Parc Central per començar l’acte “Mobilitat de futur” moderat pel @mllturro

T'esperem demà a l'acte del Tren-Tram Costa Brava!

📌18:30 h - Teatre Casino Llagostera
🗣️@amturiel, @PauNoyS i Estefania Molina

🚈🟢El Projecte és una necessitat viable per a vertebrar el Baix Empordà! #untrenperlacostabrava !

Posicionament PTP: https://bit.ly/3MmksHA

👁‍🗨 Ramificacions d'un possible peatge al cotxe privat a Barcelona; emergència climàtica amb @PilarSampColom i Adrià Ramírez, president de @transportpublic.

@radio4_rne

https://www.rtve.es/play/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/

[insta-gallery id="2"]