Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a [email protected] o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu [email protected].

Darreres notícies de la PTP

Organitzacions i grups parlamentaris reclamen al PSOE una Llei de Mobilitat Sostenible eficaç per reduir emissions

Una coalició de 14 organitzacions, entre les quals hi ha PTP, ha comparegut al Congrés dels Diputats juntament amb representants d’Unidas Podemos, Esquerra Republicana de Catalunya i Euskal Herria – Bildu per reclamar al PSOE més ambició a la Llei de Mobilitat Sostenible.

Les entitats insten el grup socialista a treballar la Llei de Mobilitat Sostenible amb els partits que estan a favor d’avançar en la descarbonització del transport, introduint al text legislatiu objectius clars de reducció d’emissions del sector que més contribueix a la crisi climàtica.

Més informació aquí.

No a la B-40, sí a més inversió ferroviària

La Campanya Contra el Quart Cinturó s’ha pronunciat avui denunciant que els governs català i espanyol estiguin negociant la construcció de la B-40 entre Sabadell i Terrassa, consolidant un model de mobilitat obsolet i nociu, tant des d’un punt de vista ecològic com de justícia social.

Quan encara només el 13% dels 850.000 viatges que es fan diàriament dins del Vallès es fan en transport públic (i en canvi, cap a Barcelona es fan menys viatges però amb un percentatge molt major en transport públic, el 43%), i no hi ha cap servei ferroviari directe entre el Penedès i el Vallès, i serveis en autobús escassos, actuacions així consoliden el model de “Metro a les grans ciutats, autovies a la resta del país”.

Per aquest motiu, ens sumem a la petició de la Campanya Contra el Quart Cinturó, i demanem que s’aturin les negociacions i es destini aquest import a millorar el transport ferroviari, tant en infraestructura com en serveis. Les propostes fa temps que les repetim: accelerar el túnel de Montcada per fer més ràpida la R4, duplicar freqüències de la R8 i allargar-la fins a Vilafranca del Penedès, crear la R80 entre Girona i Reus passant pel Vallès, oferir un servei que conecti el Vallès i el Baix Llobregat per la via existent, estudiar un bypass per oferir serveis directes Terrassa – Rubí – UAB amb FGC i implantar una xarxa de bus d’altes prestacions al Vallès.

Enllaços:

Ens adherim a la Coordinadora Preservem el Maresme i al seu manifest ‘Activem el territori, per viure’

Avui dijous 27 d’abril, des de ‘Preservem el Maresme’ s’ha presentat un nou manifest amb les noves iniciatives treballades en els últims mesos amb totes les plataformes i entitats que formen part de la nova Coordinadora.

Des de la PTP hem participat i ens hem adherit a la Coordinadora, amb la voluntat de poder aportar i seguir treballant per a la millora de la mobilitat al Maresme. El manifest, consensuat amb moltes entitats, detalla quins són els reptes i objectius que ha d’assolir la comarca en els propers anys quant als temes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Sota el nostre criteri, un dels punts clau per la mobilitat sostenible del Maresme són les millores pendents pel servei de Rodalies: reducció dels temps de viatge dins de la comarca i cap a Barcelona i Girona, millora de la capacitat, millora de les freqüències, dels entorns de les estacions i millorar l’accessibilitat de tot el sistema. A totes aquestes millores cal sumar-hi una millor integració urbana de la línia a les ciutats on passa (per exemple millorant i ampliant els passos per sota les vies) i a la protecció efectiva de la línia contra els fenòmens meteorològics creixents que hi provoquen incidències.

En segon lloc, cal reforçar i millorar la xarxa d’autobusos de la comarca, amb línies verticals que connectin els pobles de mar amb els de costa, línies ràpides per l’autopista i transport a demanda als nuclis més allunyats.

També volem posar sobre la taula el debat sobre els usos dels espais emprats com a zona de peatge directe a l’autopista fins al setembre de 2021. Creiem que és molt important destinar aquests espais a usos relacionats amb la mobilitat sostenible, com estacions d’intercanvi entre línies d’autobús locals i línies d’autobús que van per l’autopista, com també a parks and ride per deixar-hi el cotxe i agafar el bus que va per l’autopista.

Cal que les administracions apostin per un sistema de transport públic intermodal, accessible per a tothom, que doni resposta a les necessitats del territori i sigui competitiu amb el vehicle privat motoritzat.

 

Podeu llegir aquí el manifest ‘Activem el territori, per viure. EL maresme en un planeta al límit

Jorge Morera, soci de la PTP, nou membre de la junta de l’European Passengers’ Federation

La PTP som membres de l’European Passengers’ Federation (EPF), una federació d’entitats similars a la nostra amb la qual enguany co-organitzem un esdeveniment que ben aviat anunciarem.

Des de la PTP ens complau anunciar que el passat 22 d’abril es va elegir en Jorge Morera, un soci de la PTP implicat en lluites com són les recuperacions de trens nocturns i relacions transfrontereres, com a nou membre de la junta de l’EPF.

Els reptes inicials als que ens enfrontarem conjuntament seran: seguir la lluita per la recuperació de trens nocturs a Europa, seguiment de la nova regulació del ferrocarril, horaris cadenciats, digitalitzacio i bretxa generacional i drets dels passatgers en viatges intermodals en tren i bus.

Esperem poder aportar molt com a PTP i felicitem al Jorge per aquest nou repte!

Curs “Gestió de la bicicleta cap a ciutat sostenibles” 4a edició

Des de la PTP us animem a participar a aquest curs creat per La Fundació Mobilitat Sostenible i Segura. El curs està pensat per cobrir la necessitat d’una formació especialitzada en aquest mode de transport, que amb la pandèmia ha experimentat un fort creixement. La promoció de la bicicleta afavoreix ciutats més saludables, amb menor contaminació i despesa energètica, i una millor qualitat de vida. El curs està dirigit a professionals i gestors polítics per millorar el coneixement dels principis de la gestió sostenible i les oportunitats que ofereix el ciclisme urbà. Això ajudarà a desenvolupar una fulla de ruta clara per a la gestió de la mobilitat sostenible i promoure un espai públic de qualitat.

Pots trobar tota la informació al següent enllaç Curso “Gestión de la bicicleta hacia ciudades sostenibles” 4ª edición | Drupal (fundaciomobilitatsostenible.org)

La PTP perd un dels seus fundadors. Un home avançat al seu temps i valent.

Ole Thorson, cofundador de la PTP i referent en matèria de mobilitat sostenible a Catalunya, ens ha deixat avui.

Thorson va dedicar la seva vida a impulsar millor transport públic, lluitar per la educció de l’accidentalitat o fer ciutats més caminables. Ha esta per molts un exemple que el coneixement tècnic i la implicació social són compatibles i ajuden a transformar el món.

Era un savi, i com a savi era pedagògic i transmetia les seves idees i propostes de transformació d’una manera clara i senzilla. Així era ell: clar i senzill.

Avui el volem recordar recuperant un vídeo de fa 5 anys del perquè es va fundar la nostra entitat: https://www.youtube.com/watch?v=B4wV5pbaKhw&t=1s

Ens quedem més orfes, continuarem el seu llegat i la lluita compartida.

Conclusions del congrés Mobility Eco Forum 2023

El passat 31 de gener, la PTP va donar suport a l’organització del Tourism & Mobility Eco Forum 2023, liderat per ecounion.

El congrés va estar dedicat a pensar en com podem tenir un turisme més sostenible a la ciutat de Barcelona, tenint en compte que la major part de les emissions d’aquest col·lectiu provenen del transport fins a la capital catalana. Va quedar clar, per tant, que cal una clara aposta pel ferrocarril de llarg recorregut, tant en alta velocitat com en circulacions nocturnes.

Podeu descarregar les conclusions del congrés a través del següents enllaços:

Conclusions en castellà

Conclusions en anglès

Oikia, un pas més cap a la sostenibilitat

Ahir, la PTP vam assistir a la presentació de Oikia, un nou projecte que neix amb la voluntat d’agrupar la gent i els sectors socials i econòmics que treballen per transformar la societat de forma solidària i ecològica.

La voluntat és impulsar noves formes d’organització, economia i relació social per a fer front a l’amenaça climàtica i preservar la salut del planeta. És per això que ahir es van adreçar als poders públics però també al gruix de la ciutadania, sota l’objectiu de crear consensos i aliances: un pas per si sol no fa res, però si en fem un rere l’altre podem arribar a fer una marató. La filosofia que es defensa és deixar de centrar-nos en aquells que no volen actuar i buscar com seguir treballant i impulsant aquells sectors que sí que estan disposats a crear un canvi. Ens cal proposta, acció i implicació.

Des de l’entitat, ens animen a recuperar l’oikia, la bona administració de la llar, i l’ecologia com la cura de la casa comú, de l’espai on habitem. Volem un país amb un debat avançat i modern.

Podeu llegir el seu manifest aquí

I consultar aquí la seva pàgina web

La PTP se suma a la roda de premsa de la Campanya Contra el Quart Cinturó

El passat dimecres 1 de febrer es va fer una roda de premsa de la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) al centre cívic de la Creu Alta de Sabadell, on va assistir la PTP com entitat involucrada. En primer lloc, membres de la CCQC van exposar els seus elements per estar en contra d’aquesta infraestructura, que consideren caduca i contrària al territori, i mostrant com a alternativa disposar d’un sistema de transport públic de qualitat.
Posteriorment, es va realitzar una foto conjunta de totes les entitats present en aquest acte, el qual va superar les 100 persones. Amb l’acte ja acabat, la PTP va explicar les seves alternatives al projecte del Quart Cinturó a la resta d’entitats, persones i periodistes que varen assistir a l’esdeveniment. En aquest sentit, la PTP proposa la posada en servei dels intercanviadors de l’R8 amb la xarxa de FGC i amb les línies R3 i R4, així com la disposició d’una línia de bus de qualitat al llarg de la N-150.
Llegeix el nostre posicionament al comunicat

Les entitats sostenibles demanem revisió de la prohibició de motos en vorera en la propera aprovació de l’Ordenança de Circulació de Vehicles

La PTP, juntament amb Eixample Respira, BACC, Catalunya Camina, PAT, ECOM, FAVB i Revolta Escolar impulsem de nou la campanya #RecuperemLesVoreres en el marc de l’aprovació de l’Ordenança de Circulació de Vehicles el mes de Febrer.

A la ciutat hi ha diàriament 90.000 motos i ciclomotors estacionant a les voreres sense complir les condicions establertes a la normativa municipal, ocupant 260.000 mᒾ d’espai públic i creant situacions de risc. Més del 60% de l’espai públic està ocupat per cotxes i motos, fet que en un moment on s’estan impulsant els espais pacificats no té cap mena de sentit.

L’emergència climàtica, l’evidència científica de l’impacte negatiu sobre la salut provocada pel trànsit motoritzat, i la seva alta sinistralitat, fa indispensable afavorir els modes de transport sostenibles: el caminar, l’ús de vehicles de mobilitat personal com la bicicleta o els patines i el transport públic han de ser el centre de la mobilitat de la nostra ciutat. És per això que des de les entitats defensem que cal recuperar l’espai per als vianants, infants, persones amb mobilitat reduïda, veïnat i la mobilitat sostenible. Demanem a l’Ajuntament que garanteixi per a desplaçar-nos sense obstacles, amb la revisió de l’estacionament en vorera a l’Ordenança de Circulació de Vehicles que s’ha d’aprovar durant el més de Febrer.

📩 Adhesions a [email protected]

Pots llegir aquí el comunicat sencer.

Xarxes socials

Twitter feed is not available at the moment.

[insta-gallery id="2"]