Estigues al dia de totes les novetats de la PTP! Des de 1993 la nostra associació realitza una tasca diària a través de reunions amb administracions, operadors… En aquest blog podràs trobar el dia a dia de la PTP, les nostres trobades amb diferents grups o bé primicies de la nostra activitat. Per a consultar detalls de les entrades que aquí es pengin, podeu dirigir-vos a [email protected] o bé trucar a un dels nostres telèfons 93 244 49 70 // 682 65 94 83. També ens podeu enviar imatges peculiars que us agradaria que destaquem a les nostres xarxes socials amb el correu [email protected]

Darreres notícies de la PTP

Entrevista a Enredat i PTP a Ràdio Molins de Rei en referència al darrer comunicat sobre accessibilitat

Entrevista realitzada arrel del comunicat on l’Associació per la Promoció del Transport Públic, la Federació ECOM de persones amb discapacitat física i orgànica, i l’entitat de vianants Catalunya camina, exigeixen a ADIF i RENFE Rodalies recuperar els creuaments practicables entre andanes a nivell de vies, tancats de manera unilateral a diferents estacions com Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet.

Accedir a l’entrevista aquí.

Presentació del Pla de Rodalies als Socis de la PTP

El proper 17 de febrer a les 18:00h la PTP us ofereix l’oportunitat d’assistir a una presentació telemàtica del Pla de Rodalies, a càrrec de Pere Macias, pensada per a socis de l’entitat i amb la possibilitat de fer preguntes. Aquest pla es va presentar el passat 11 de desembre de 2020 en públic, i conté les propostes d’inversió i estudi per a la xarxa de Rodalies del període 2020-2030.

Podeu trobar informació sobre el Pla de Rodalies en aquesta presentació.

 

Per a poder gestionar les inscripcions, podeu entrar a la vostra intranet on hi teniu el formulari. Us farem arribar al correu electrònic que indiqueu l’enllaç de la trobada.

No us ho perdeu!

Intervenció de la PTP en un programa sobre la supressió del servei ferroviari entre Port Aventura i Cambrils

La PTP ha participat en el programa de televisió Connecticat dedicat a commemorar l’any de suspensió del servei ferroviari entre Salou i Cambrils. Contrarrestant les intervencions dels alcaldes, que han llançat incomprensibles elogis a “l’alliberament de la mobilitat” que ha suposat la suspensió del servei ferroviari, la intervenció del representant de la PTP ha posat de manifest l’error que ha suposat el tancament, la pèrdua de viatgers que ha ocasionat i l’oportunitat perduda d’una transformació gradual amb permanència del servei.
Podeu veure el programa complet en aquest enllaç. La intervenció del representant de la PTP és al minut 5.30

https://www.alacarta.cat/connecticat/tall/un-any-sense-trens-i-les-vies-encara-continuen-a-salou-i-cambrils

Trobada entre ANDRail i la PTP

La PTP ha mantingut una reunió formal amb ANDRail, entitat que impulsa el projecte d’arribada del ferrocarril al principat d’Andorra. Les dues entitats han acordat col·laborar regularment en els projectes d’interés comú, i en especial en la realització del ramal entre l’estació d’Alp (línia R3) i la capital andorrana, una proposta que ja va ser inclosa en el document Objectiu Tren 2024.

R15: tallada per als viatgers, oberta per a les mercaderies

La plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre denuncia la situació de la R15 entre Reus i Flix, fins avui tancada al servei de viatgers a pesar de que hi ciculen trens de mercaderies sense cap problema. El motiu no és un problema d’infraestructura, sinó que no s’han netejat de neu els accessos a les estacions. Podeu sentir la intervenció del representant de Trens Dignes aquí:

https://www.radiomoradebre.cat/wp/tag/plataforma-trens-dignes/

Des de la PTP ens sumem a aquesta denúncia. Resulta increïble que mentre que s’ha fet un esforç ingent per netejar les carreteres, cap de les administracions concernides hagi tingut en compte la conveniència d’una acció molt més senzilla: alliberar de neu les andanes i els accessos fins a les estacions. Pel que sembla, el transport públic sempre per darrera del privat.

Reclamem una solució per a l’accés a la T1 des de l’estació de rodalies de l’Aeroport

La concentració de tota l’operativa aeroportuària a la terminal 1 ha anat acompanyada de la cancel·lació de la llançadora que facilitava l’enllaç entre les dues terminals. Una decisió que seria lògica si no fos que l’estació de rodalies de l’Aeroport es troba precisament a la terminal 2, que és la que no presta servei, i que tots viatgers que hi arriben per tren han de traslladar-se fins a la terminal 1.

Es tracta d’una situació absurda: el passatger arriba amb un títol vàlid fins a una estació de rodalies anomenada “Aeroport”, però que no és el lloc d’on surten els avions. Per anar des d’aquesta estació fins a la terminal operativa té dues alternatives: el metro (per a la qual cosa per a un trajecte d’una única parada haurà de pagar el preu especial de bitllet a l’aeroport) o la línia 46 de TMB 46, que no té cap coordinació amb els horaris del ferrocarril i que presenta dificultats d’identificació del servei i de localització del punt de parada per a qualsevol usuari no habitual.

Des de la PTP proposem que mentre es mantingui la suspensió de la llançadora, el títol utilitzat a Rodalies sigui vàlid per a efectuar el trajecte en metro entre les terminals T2 i T1.; i que s’informi per la megafonia dels trens d’aquesta circumstància. Donat l’escàs trànsit que s’està produint a causa de la pandèmia, el cost d’aquesta mesura seria testimonial i en tot cas molt menor que l’estalvi econòmic que ha representat per a AENA la suspensió de la llançadora de connexió entre terminals.

Compareixença de la PTP al Parlament de Catalunya

La PTP ha presentat el document “Objectiu Tren 2024” a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. En l’explicació als parlamentaris, s’ha insistit en la necessitat d’apostar pel ferrocarril com a estratègia central de la lluita contra canvi climàtic en el camp de la mobilitat, i s’han plantejat qüestions relacionades amb la millora de la xarxa i els seus serveis. Així mateix, s’ha respost a les preguntes formulades pels membres de la comissió sobre les alternatives a la llançadora de l’Aeroport, la pèrdua de servei ferroviari en el corredor Port Aventura-Salou-Cambrils i les alternatives de millora en la connexió entre el Vallès i l’àrea de Barcelona.

Pots veure aquí la presentació.

Declaracions de Ricard Riol a ETV: “Segueixo compromès amb la PTP i amb el transport públic, és una cosa en la que hi crec de debò”

Ricard Riol ha parlat a ETV dels canvis als òrgans rectors de la PTP. Després de 13 anys com a president, Riol ha passat el relleu a Adrià Ramírez, si bé manté la seva vinculació a la junta de l’entitat. Ha definida al nou president com una persona jove, implicada i amb molts coneixements i que, pel seu origen osonenc, aporta una sòlida vinculació amb el territori no estrictament metropolità. Durant la intervenció en el programa també es van comentar les darreres accions realitzades per la PTP: al·legacions presentades al PDU en l’entorn de les Tres Xemeneies, PDI, obres de Rodalies i la col·laboració amb l’Associació Valenciana pel Transport Públic en la elaboració d’aportacions conjuntes a l’avantprojecte de la llei estatal de mobilitat.

Més info

Xarxes socials

Uns hàbits força arrelats i que costa canviar #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

http://ow.ly/rH6V50EtmJd

Millores a l'accessibilitat de la xarxa de metro #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

http://ow.ly/holX50EtmHt

Comenzar la casa por el tejado... una gran inversión en una estación situada en una línea con un gran déficit de inversiones #transportpublic #mobilitat #publictransport #mobility #transportepublico #movilidad #PTP

http://ow.ly/nSe650ErJsG

Des de l'ASAFEGI celebrem el suport que està tenint la iniciativa del Tren-Tram proposada per @transportpublic 👏👏

https://www.diaridegirona.cat/comarques/2021/04/20/tren-costa-brava-ja-1300/1100858.html

[insta-gallery id="2"]