20130618-rodalies-tgn
20130618-rodalies-tgn
La PTP dóna la benvinguda al nou Pla de Rodalies que permetrà iniciar el servei al Camp de Tarragona i demana una primera fase més extensa per assegurar un major èxit.
El nou pla de Rodalies Catalunya presentat ahir pel Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Mobilitat suposa un pas endavant pel sistema de Rodalies del Camp de Tarragona.
La primera línia anunciada ahir, de 15 quilometres, enllaçarà Tarragona i Reus. Aquest breu traçat limita molt el possible èxit inicial ja que només beneficia a les dues ciutats, que tenen unes estacions no cèntriques.
Per tal d’incrementar la població beneficiada per aquesta mesura es proposa executar una nova estació a Reus Bellisens o bé ampliar la cobertura del servei de rodalies municipis com El Vendrell, Torredembarra, Altafulla, Salou, Cambrils o Valls. En aquest sentit resultaria molt convenient integrar els Reus Tarragona com a extensió dels serveis R2, R4, R13 o R14.
Amb una primera fase una mica més ambiciosa es podria assegurar un major grau d’ocupació de les noves rodalies del Camp de Tarragona i tindrien una cobertura territorial similar a les que s’han presentat per Girona i Lleida