Search

Alguaire: Veritats que ofenen

oct. 12 2010

oct.

12

2010

20101012-segre

SR. DIRECTOR:

La premsa de la setmana passada va ser implacable contra l’opinió d’un polític (ex-conseller) envers la no-viabilitat de l’aeroport d’Alguaire. I no només els editorials, també el sentir més a flor de pell de polítics locals es va fer lloc als diaris, fins i tot alguna sortida de to per part d’un conseller.

L’aeroport d’Alguaire pot ser un orgull per als lleidatans, però això no el farà més rendible. Es miri com es miri, la nostra població (en nombre) no dóna per a més i si la nostra fruita ha de sortir volant, algú n’haurà de pagar el sobrecost, ara i en un futur. No serà que hem de buscar l’equilibri territorial en els serveis tot emprant les infraestructures que ja tenim i no pas aventurar-nos en inversions que no són ni eficients ni equitatives ni tampoc socials?

Prenguin nota: a Lleida entren cada dia 117.000 cotxes (PMU) i el tren de rodalies està per fer. És clar que aquestes persones no van de vacances a Menorca, ni de cap de setmana a París, només vénen a treballar a comprar o a estudiar… Recordo un viatger entrevistat a peu de pista d’Alguaire, crec que era de Barbastre, que donava les gràcies als catalans per subvencionar-li el viatge a París. És equitatiu subvencionar les vacances i no fer-ho al treballador que va a Barcelona amb l’Avant? Ara haurem de viatjar fins a Barcelona-el Prat per agafar un avió cap a París, el subvencionarem mentre els trens regionals fan figa? Els 70.000 viatgers a l’any esperats a Alguaire que van a esquiar, a Ses Illes o a París, s’ho valen? I els 300.000 que van en tren a Barcelona i tarden quatre hores, no s’ho valen?

Ens cal pensar un altre cop amb el cost d’oportunitat, és a dir, allò que deixem de fer per poder fer el que hem triat. A les nostres comarques, com a tot arreu, haurem d’aprendre a escollir el que volem i ho haurem de fer amb el cap fred i no pas amb el cor. Els temps que corren i que han de venir seran exigents, no hi haurà lloc per a la demagògia, així que si hem de saber la veritat, com més aviat millor.

També et pot interessar...