Search

AMB Vosaltres, la nova comunitat digital de persones usuàries de la mobilitat metropolitana

abr. 20 2023

abr.

20

2023

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Arrel del projecte “Inclusify: Women empowerment for inclusive mobility, neix la nova comunitat digital de persones usuàries dels serveis de mobilitat de l’AMB: “AMB Vosaltres.

AMB Vosaltres, desenvolupada dins l’App AMBMobilitat, vol apropar l’AMB a les persones usuàries dels serveis de mobilitat metropolitans esdevenint una comunitat digital que sigui un espai de confiança i de cocreació de solucions que vetllin per una mobilitat equitativa, inclusiva, segura i sostenible. 

Com s’ha desenvolupat l’AMB Vosaltres?

El projecte Inclusify, desenvolupat durant l’any 2022 pel consorci format per l’AMB (líder), AMB Informació i Serveis, S.A., l’IERMB, SocialTech Projects i Walk21 Foundation, i cofinançat per l’EIT Urban Mobility; ha permès fer recerca sobre l’estat de l’art d’altres projectes de digitalització amb perspectiva de gènere, la definició d’una metodologia de treball que ha inclòs activitats de participació ciutadana (grups focals de treball) per identificar les principals necessitats i camps de millora i definir com havia de ser el disseny de l’eina digital.

Durant el primer trimestre de 2022 es van realitzar quatre grups focals: dos amb dones usuàries dels serveis de mobilitat de l’AMB, un amb persones representants d’associacions de dones i del sector de la mobilitat, i el darrer amb personal de les empreses operadores de transport públic de la Metròpolis. 

Aquestes sessions de treball van permetre conèixer la seva experiència com a persones usuàries dels serveis de mobilitat (els dos primers grups) i també des del punt de vista més tècnic (els dos darrers grups focals), i esbrinar com voldrien que fos aquesta interacció amb l’AMB mitjançant l’App. 

A partir de l’anàlisi d’aquestes sessions i també fruit de la reflexió contínua en el marc de les reunions del consorci del projecte Inclusify i de les consideracions del grup de treball de La Mirada de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, es va dissenyar l’eina de participació i es va integrar dins l’App AMBMobilitat.

AMB Vosaltres és una realitat des del mes d’agost de 2022 i, des de llavors, s’han fet diferents accions comunicatives per donar-la a conèixer.

Com interactuar en la comunitat?

La comunitat digital AMB Vosaltres permet:

    • La cocreació de propostes de millora de la mobilitat metropolitana a partir de projectes concrets de participació publicats per AMB.
    • La participació de les persones usuàries explicant i compartint les seves experiències viscudes en els seus trajectes.
    • La participació en enquestes. 

Avui en dia, els projectes que estan oberts per a participar-hi mitjançant l’aportació d’idees, són: ‘On voldries incloure parades a demanda dels serveis de bus nocturn?’ i ‘Com milloraries el disseny de les parades de bus per sentir-te més còmode i segura?’

Fins a finals del mes de febrer, 742 persones s’han registrat a la comunitat i 13 han explicat les seves experiències. S’han rebut 10 idees col·laboratives pel primer projecte i 2 pel segon. Mitjançant la campanya de comunicació via Twitter, també s’han rebut aportacions addicionals als projectes. L’única enquesta publicada ha comptat, de moment, amb 24 respostes.

AMB Vosaltres ha iniciat el seu llançament amb una comunitat per a dones usuàries dels serveis de mobilitat metropolitans, per tal de treballar conjuntament projectes de millora de l’accessibilitat, la seguretat i el confort en els trajectes per accedir al transport públic, en els espais d’espera i dins dels autobusos metropolitans. Es preveu que de mica en mica es vagin afegint noves temàtiques enfocades a diferents col·lectius de la ciutadania usuària dels serveis de mobilitat de l’AMB.

Vols proposar idees de millora sobre parades d’autobús o compartir experiències i suggeriments sobre seguretat i inclusivitat als autobusos metropolitans? Participa!

 

La Mirada
AMB[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”No et perdis cap article de la revista!” txt_align=”center” color=”green”][/vc_cta][vc_btn title=”Número 69 disponible aquí!” color=”success” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fmss69%2F|title:N%C3%BAmero%2068″][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...